Döntőbe jutott a férfi pólóválogatott a világligában

vízilabda, Bátori Bence, Angyal Dániel
Bátori Bence (b) és Angyal Dániel a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének elődöntőjében játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a fővárosi Duna Arénában 2018. június 22-én. A magyar válogatott 11-9-re győzött és bejutott a döntőbe
Vágólapra másolva!
Japán legjobbjainak legyőzésével döntőbe jutott a magyar válogatott a Duna Arénában zajló férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperfináléjában. Märcz Tamás szövetségi kapitány legénysége 11-9-re tudta legyűrni ázsiai riválisát a pénteki elődöntőben.

Eredmény, férfi világliga, szuperdöntő, elődöntő(Duna Aréna):
Magyarország-Japán 11-9 (2-1, 0-4, 7-3, 2-1)
góldobók: Zalánki, Bátori, Vámos, Bedő 2-2, Manhercz, Angyal, Erdélyi 1-1, illetve Araki 3, Okava, Josida 2-2, Adacsi, Inaba 1-1

A szerdai csoportmérkőzésen 14-7-re még könnyedén elintézett japán együttes a pénteki elődöntőben már roppant kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Jóllehet 1-0-ra, majd 2-1-re még a magyar válogatott vezetett Zalánki Gergely találataival, a rivális nemcsak egyenlített, de el is húzott, a nagyszünetre jelentős japán előnynél (2-5) vonultak el a csapatok.

Bátori Bence (b) és Angyal Dániel a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének elődöntőjében játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a fővárosi Duna Arénában 2018. június 22-én. A magyar válogatott 11-9-re győzött és bejutott a döntőbe Forrás: MTI/Czagány Balázs

Az ötperces pihenőt követően a hazai együttes rákapcsolt, és nagy energiákat mozgósítva a harmadik negyed közepén, 6-6-nál utolérte vetélytársát Bátori Bence, Bedő Krisztián és Angyal Dániel eredményességének köszönhetően. A fordulat azonban ekkor még nem jött el, a japánok újfent erőre kapva 6-8-ra alakították az állást. Ám még a harmadik játékrészben jött a magyar offenzíva, s a duplázó Bátori nagy lövésével, majd Erdélyi Balázs megúszás végén szerzett góljával 8-8-ra módosult az állás.
A negyed hajrájában Vámos Márton balkeze villant (9-8), s bár a befejező nyolc perc elején még egalizáltak a japánok, utána már csak két hazai gólnak tapsolhatott a közönség. Előbb Bedő szemfüles megoldásával lett 10-9, a 11-9-es végeredményt pedig a szintén duplázó Vámos állította be bő egy perccel a vége előtt.

Montenegró legjobbjaival vív meg az első helyért a magyar nemzeti együttes a Duna Arénában zajló férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, miután a délszláv alakulat legyőzte a spanyol együttest a péntek esti elődöntőben.