Vágólapra másolva!
A magyar női U20-as kosárlabda-válogatott 56-36-ra legyőzte a lengyel csapatot a soproni Novomatic Arénában, így hibátlan mérleggel zárta az A divíziós Európa-bajnokság csoportkörét. A magyar csapat szerdán Belgium ellen játszik a nyolcaddöntőben.

A Horvátország elleni nyitómérkőzés 86-51-es sikere és a Lettország elleni 66-51-es győzelem után a Cziczás László vezette csapat a lengyeleket fogadta a soproni Novomatic Arénában. Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, végül Jáhni Zsófia kettesével nálunk volt az előny tíz perc elteltével (16-14).

Ezt követően beindult a hengerelés. A magyar lányok a második negyedben egy 15-8-as, a harmadik negyedben pedig egy 18-5-ös szériát produkáltak, ezzel eldöntve (49-27) a mérkőzést.

Studer Ágnes tíz ponttal zárta a lengyelek elleni Eb-mérkőzést Forrás: fiba.com

A lengyeleknek a második negyedtől kezdve nagyon nem ízlett az a védekezés, amit a mieink ezen a napon bemutattak, komoly problémáik voltak legalább félig tiszta dobóhelyzetek kialakításával is, és ez nem változott a záró felvonásban sem. A végjátékban csak a pontos végeredmény és a különbség volt a kérdéses, a győztes kiléte nem.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Gereben Lívia lett, aki a 18 pontja mellett leszedett 9 lepattanót, és adott 3 asszisztot is.

Ez a siker azt jelenti, hogy a mieink hibátlan mérleggel, 3-0-val hozták a C-csoportot, és első helyen jutottak tovább a nyolcaddöntőbe, ahol a D-csoport negyedik pozíciójában végző gárda, a tavalyi U18-as Európa-bajnok Belgium lesz a mieink ellenfele szerdán.

Női U20-as A divíziós Európa-bajnokság, 3. játéknap
Novomatic Aréna, Sopron
Magyarország - Lengyelország 56-36 (16-14, 15-8, 18-5, 7-9)

Magyarország: Studer 10/6, Gereben 18, Török 5/3, Czukor 8, Kiss 2. Csere: Mérész 4, Jáhni 2, Tenyér -, Szeitl 5/3, Varga 2, Radócz - Edző: Cziczás László, Földi Attila