Női vízilabdázóink a nyolc között, a kapitány szerint kettőt léptünk előre

Barcelona, 2018. július 19. Az orosz Natalija Csurzina (b) és Gurisatti Gréta a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női versenyének csoportkörében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen 2018. július 19-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a címvédő női válogatott előrelépett a legutóbbi olimpián és világbajnokságon egyaránt bronzérmes oroszok csütörtöki legyőzésével a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon.

"Igazából ha egy góllal kikaptunk volna, akkor is ugyanezt mondanám, mert

A lényeg az volt, hogy egy olyan csapatépítő mérkőzést játsszunk, ami a hétfői negyeddöntőre úgy készít fel bennünket, hogy bárki ellen esélyünk legyen a győzelemre" - nyilatkozta a szakember a 8-7-re megnyert összecsapás után. Hozzátette, hét gólon tartani ezt az orosz csapatot igazi bravúr, de támadásban voltak hiányosságok, néhány játékos lövő teljesítményével volt elégedetlen.

"Fontos, hogy ebben a 'ki nevet a végén társasjátékban' ott legyünk a végén.

A spanyolok ellen magunkat büntetettük, négy kockával hátra léptünk, most viszont kettőt előre haladtunk" - fűzte hozzá a tréner.

Bíró Attila szerint a támadásban még vannak hiányosságok Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ugyancsak a védekezést emelte ki Gurisatti Gréta, aki törött orra miatt továbbra is egy speciális védőmaszkban játszik. A meccs után jegelte is a sérült testrészét.

"Végre egy mérkőzés, amelyiken azt éreztem, annak ellenére sem volt hullámvölgyünk, hogy a harmadik negyedben nem lőttünk gólt.

Nagyon jó volt a védekezésünk, a hét kapott gól teljesen rendben van úgy, hogy az oroszoknak két, világszinten elismert centerük van.

Nagyon boldog vagyok, ez a győzelem kellett a lelkünknek" - mondta a Dunaújvárosi Főiskola játékosa.
Megjegyezte, akár több góllal is nyerhettek volna, de nem voltak elég pontosak a befejezéseknél. Szerinte ez főként a harmadik negyed komoly fizikai megpróbáltatásai miatt volt, amikor is a bírók a folyamatos kontrákkal "úszóversenyt" csináltak a meccsből.

Gurisatti Gréta (jobbra) törött orral a medencében Forrás: MTI/Illyés Tibor

Két góljával és több értékes kiállítás kiharcolásával Gyöngyössy Anikó volt a csapat egyik legjobbja:

"Kiváló volt a védekezésünk és úgy gondolom, az én teljesítményem is azért javulhatott fel, mert a csapaté is jobb lett.

Már a szerb meccs előtt mondtam, hogy nekem sokkal inkább az ilyen találkozók adnak önbizalmat. Ez a siker most igazán lendületet adhat."

A már biztos negyeddöntős magyar válogatott szombaton a németek ellen zárja a csoportkört.