Vágólapra másolva!
Komoly lépésre szánta el magát a Győri Audi ETO KC holland beállója, Yvette Broch. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló az elmúlt szezon sorozatos kemény megterhelése miatt arra a döntésre jutott, hogy nem kezdi el Győrben a felkészülést a következő szezonra.

Yvette Broch rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy egyelőre nem a kézilabdázásban látja a jövőjét, ezért megkereste a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vezetését, hogy mentse fel a munkavégzés alól.

„Az elmúlt szezon fantasztikus volt, de rettentő sokat kivett belőlem fizikálisan és mentálisan is .

Nagyon pozitívan álltak hozzám és ehhez a helyzethez is, ezért szeretném megköszönni a támogatását" – nyilatkozta Yvette Broch.

Yvette Broch felfüggeszti kézilabda-pályafutását Forrás: ALL RIGHT RESERVED/Peter Szalmas

„Már idén májusban, az előző szezon végén láttuk Yvette-en, hogy teljesen elfogytak az energiakészletei.

Közösen bíztunk benne, hogy a szinte teljes kimerültség határa után a nyári szünetben szervezete képes lesz regenerálódni, és társaival megkezdheti majd július közepén az előttünk álló szezonra a felkészülést.

Yvette azonban tegnap arról tájékozatott, hogy nincs az élsportra megfelelő állapotban, és kérte, hogy szüneteltessünk szerződését. A mai napon közösen megegyeztünk, így Yvette Broch szerződése a 2018/19-es szezonra vonatkozóan továbbra is él, viszont módosításra került. Bízunk benne, hogy elsősorban az idő és a megfelelő regenerációs kezelés, valamint pihenés hatására a világklasszis játékos állapota ismét a régi lesz, ezért szó sincs a szerződése megszüntetéséről. Yvette Broch továbbra is a Győri Audi ETO KC játékosa, és visszavárjuk" – nyilatkozta dr. Bartha Csaba elnök.

Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője Forrás: ALL RIGHT RESERVED/Peter Szalmas

Yvette Broch kiválása után az idén érkező norvég Kari Brattsetre és az ifjúsági válogatott Varga Emőkére számíthat Danyi Gábor vezetőedző.

„Természetesen megvizsgáljuk a lehetőségét a beálló poszt megerősítésének, de mivel minden csapat kialakította már a keretét az idei szezonra, nincs könnyű dolgunk" - tette hozzá a Győri Audi ETO KC elnöke.