Társoldalunk:

Klasszist igazolt az edzői stábba a Vasas jégkorongcsapata

2018.08.11. 13:06

Kiváló szakemberrel bővült az Erste Ligában induló Schiller-Vasas HC és a Vasas Jégkorong Szakosztályának szakmai stábja, miután Diego Scandella lett a csapatot irányító Ladányi Balázs segítője.

Scandella a Pat Cortina nevével fémjelzett sikeres időszakban a kanadai mester másodedzőjeként már dolgozott Magyarországon, a nemzeti csapatnál. A nyár végégtől a Vasas Jégcentrum lesz az új otthona és Ladányi Balázs vezetőedzővel közösen edzik a Vasas felnőtt csapatát.

A jelenleg Svájcban élő szakember Szuper Levente szakosztály-igazgatóval a divízió I/A-s világbajnokságon beszélt először arról, hogy szívesen visszatérne Magyarországra, és miután a piros kék együttes megkapta a zöld lámpát az Erste Ligás indulásra, felpörögtek az események az olasz-kanadai edző esetleges magyarországi munkavállalásával kapcsolatban.

Augusztus 1-től mentoredzőként dolgozik a mester a Vasasnál.

„Folyamatosan tartom vele a kapcsolatot és a hazai világbajnokságon találkoztam is vele. Beszéltünk annak a lehetőségéről, hogy együtt dolgozzunk, hogy bevonjam a Vasas Jégkorong Szakosztályának munkájába. Az elsődleges prioritása a különböző korosztályok mentorálása lesz U8-tól egészen a felnőtt csapatig. A felnőtt gárdának további motivációt adhat a személye, bízom benne, sokat tanulunk Diegótól. A Magyar Jégkorong Szövetség is alkalmazná különböző feladatokra a Vasasban elvégzett munkája mellett. Megállapodásunk a teljes szezonra szól, sokat várok ettől az időszaktól, jelenléte az egész magyar jégkorong számára nagyon hasznos" – mondta el Szuper Levente.

„Köszönöm a Vasasnak, hogy alkalmat ad arra, hogy jöjjek és újra együtt dolgozhassak Leventével. Nagyon egyszerű döntés volt ez a részemről, hiszen remek a viszonyom a magyar jégkoronggal. Ez egy új fejezet az életemben, új lehetőség, és azon leszek, hogy minden nap ápoljam ezt a remek kapcsolatot" – mondta új munkájáról Scandella.