Vágólapra másolva!
A korábbiakhoz képest kevesebb, mindössze két magyar csapat indul a röplabdázók Közép-európai Ligájának (MEVZA-kupa) új szezonjában.

A férfiaknál a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vegyész RC Kazincbarcika, míg a női mezőnyben az elmúlt két kiírás győztese, illetve magyar bajnok Békéscsabai RSE méreti meg magát a 2018-19-es szezonban.
Az előző idényekben indulók közül a férfiak között bajnoki ezüstérmes Fino Kaposvár SE, valamint a nőknél kupagyőztes Fatum Nyíregyháza, továbbá a Vasas Óbuda tavasszal, valamint nyáron jelezte a magyar szövetségnek, hogy szakmai szempontokat mérlegelve úgy döntött, a magyar sorozatok mellett csak az európai szövetség (CEV) megméretéseire - CEV Kupa, Challenge Kupa - koncentrál.

2017-ben és 2018-ban is megnyerte a MEVZA-kupát a BRSE Forrás: BRSE

A magyar klubok számára a Kazincbarcika szeptember 30-i, zágrábi összecsapásával indul a MEVZA-idény. A hatcsapatos férfimezőnyben két, a hét együttest felvonultató nőiben egy kör alapján alakul ki a márciusi négyes döntő mezőnye.

A Közép-európai Liga 2018-2019-es mezőnye:
férfiak:
ACH Volley Ljubljana (szlovén), Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák), Union Raiffeisen Walderviertel (osztrák), Vegyész RC Kazincbarcika

nők:
Békéscsabai RSE, Calcit Volley Kamnik (szlovén), Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), Slávia EU Bratislava (szlovák), Strabag VC Bratislava (szlovák), VK UP Olomouc (cseh)