Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Telekom Veszprém a Vive Kielcét fogadta. Ljuboir Vranjes együttese nagyot küzdve, az utolsó pillanatokig kiélezett meccsen végül 29-27-re nyert, így győzelemmel kezdte a sorozatot.

Eredmény,
férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Telekom Veszprém-PGE Vive Kielce (lengyel) 29-27 (14-13)
a Veszprém gólszerzői: Gajic 6, Strlek 5, Mackovsek, Lékai, Nagy L. 4-4, Nenadic 3, Ilic 2, Toft Hansen 1

Bár a vendégek egy hetesből vezetést szereztek, a nyáron Veszprémbe igazolt szlovén Borut Mackovsek első és második BL-találatával rögtön fordított a hazai együttes. A folytatásban felváltva estek a gólok, de szerencsére végig Ljubomir Vranjes alakulata diktálta a tempót, az első negyedóra végén 8-6-ra vezetett az Építők.

A 21. percben először volt három a különbség a csapatok között Nagy László, Strlek és Ilic góljaira nem volt válasza a lengyeleknek. A félidő hajrájában Sterbik bravúrjai miatt tapsolhatott a Veszprém Aréna közönsége, aki többek között hetest is védett. Szünet előtt egy gólra azért felzárkóztak a vendégek, 14-13 állt az eredményjelzőn a félidőt jelző dudaszó pillanatában.

A veszprémi Momir Ilic és Lékai Máté, valamint a lengyel Artsem Karalek (b) és Krzysztof Lijewski (j) a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája első fordulójában játszott Telekom Veszprém - PGE Vive Kielce mérkőzésen a Veszprém Arénában Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A második játékrész látványos jelenettel kezdődött, mert a kapus nélkül támadó első veszprémi lövés kimaradt, de Mackovsek hatalmasat sprintelve visszaért és lehúzta az üres kapura tartó lengyel próbálkozást.

A 35. percre újra visszaállt a három gól a csapatok között, ezt azonban nem tudta tovább növelni Vranjes alakulata, sőt, 19-18-nál az egyenlítésért támadhatott a Kielce, de szerencsére döntetlen helyett 20-18-ra módosult az állás. Onnantól Lékaiék próbálták minimum kétgólos távolságon tartani a vendégeket, amely többé-kevésbé sikerült is.

A 43. minutumban Mikler Roland először lépett pályára, és ha már ott volt, védett is egy hétméterest. Ismét felváltva potyogtak a gólok, a Kielcében főként Alex Dujshebaev volt elemében, tíz perccel a meccs vége előtt továbbra is két gól volt a különbség, ám Fernández baloldali betörése után minimálisra csökkent az előny. Szerencsére Nagy László megpattanó lövése utat talált Cupara kapujába, de Fernández lemásolta előző gólját, így izgalmas hajrára volt kilátás.

A veszprémi Nagy László (k), valamint a lengyel Julen Aguinagalde (b) és Dobichevaeva Dujshebaev (j) a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája első fordulójában játszott Telekom Veszprém - PGE Vive Kielce mérkőzésen Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az utolsó öt perc remekül, Lékai Máté góljával indult, Alex Dujshebaev azonban egy szemtelen hetes után továbbra is életben tartotta csapata pontszerzési reményeit. Sőt, egy labdaszerzés és gyors ellentámadás után két perccel a vége előtt labdája volt a Kielcének az egyenlítéshez, de egy pontatlan átadás miatt nem jött össze, Lékai pedig újabb góllal büntetett. Jurecki azonnal gólt dobott, de már csak fél perc volt hátra, amit a Veszprém rutinosan lenyelt, ráadásul a slusszpoén még hátra volt: Lékai Máté még egyszer betalált.

29-27-re nyert tehát a Telekom Veszprém, így győzelemmel nyitotta a Bajnokok Ligája idei küzdelmeit.