Vágólapra másolva!
Mariama Signaté kétszeres világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó ellentmondásos körülmények között távozott az Érd HC női csapatától. A 149-szeres francia válogatott balátlövő szombaton a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy szerződést bontott a klubbal. Hétfőn az Érd kézilabdacsapatának stábja reagált a klubtól távozó játékos nyilatkozatára. 

Az érdiek stábja, azaz Szabó Edina és Rácz Marianne az nso.hu-nak eljuttatott közleményében írt a történet hátteréről.

„Minden játékosunk elvégezte a nyári szünetre megadott egyéni programot. Mariama Signaté az orvosi kezelése miatt felmentést kapott alóla. A júliusi és augusztusi felkészülés alatt különböző okok és sérülések miatt gyakorlatilag nem vett részt a közös edzésprogramban. Nyilvánvalóan és érthetően, ezek után nem tudott a szezon kezdésre a megfelelő erőnléti és technikai szintre eljutni. Az edzések hiányában ez a folyamat előre látható volt a szakmai stáb számára, ezért folyamatosan jeleztük neki, hogy ez az út nem jó sem neki, sem a csapatnak. Mariama Signaté a nyári időszak alatt többször kommunikálta az elégedetlenségét a klub által biztosított orvosi, gyógytornászi, gyúrói feltételekről, a csapatot alkotó stábról, játékosokról. Felajánlottuk neki, hogy folytassa a karrierjét olyan helyen, ahol jól érzi magát. A klub vállalta, hogy anyagilag is támogatja ezt a lehetőséget. A fogadó klub várta őt Franciaországban."

Az érdi kézicsapat válaszolt a klubot kritizáló légiós vádjaira Forrás: erdmost.hu

"Mariama Signaté ezt a segítséget visszautasította, és az érdi folytatás mellett döntött. Ezt a döntést a klub és az edzők elfogadták. Tájékoztattuk, hogy a játékengedélyét a klub nem váltja ki 5 millió forintért sportorvosi engedély nélkül, amíg nincsen versenyképes állapotban. Első lépésben az orvosi stábunkkal egyeztetve a Teljesítmény-diagnosztikai Laboratóriumban (OSEI) a magyar felnőtt- és utánpótlás-válogatott játékosokra kialakított tesztsorozatot végzett el Mariama Signaté. Szerettünk volna objektív, szakmailag megkérdőjelezhetetlen véleményt kapni a játékos állapotáról. Signaté eredményei egyértelműen azt mutatták, hogy versenysportolásra nem alkalmas, többek között az aerob kapacitása a minimálisan elvárható szintet sem éri el."

A teljes közlemény itt érhető el.