Társoldalunk:

Nagy győzelem a BL-ben, avagy Vranjes után is van élet Veszprémben

2018.10.06. 16:39

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Telekom Veszprém 29-28-ra győzött a Meskov Breszt otthonában. Mikler Roland öt másodperccel a vége előtt, egygólos előnynél védett hétméterest.

Ljubomir Vranjes vezetőedző hét eleji menesztése miatt az ideiglenesen kinevezett Gulyás István irányította a csapatot a Breszt ellen.

A nagy iramú mérkőzés egy Sterbik-védéssel kezdődött, utána azonban sorra dobálták a gólokat a csapatok. Előnyt egyiknek sem sikerült kiharcolnia, gólra gól volt a válasz, egészen a 15. percig, amikor Silovics találatával kettővel elment a Breszt. Szerencsére nem tartott sokáig a hátrány, Strlek és Nilsson góljaival azonnal egyenlített a Veszprém (8-8).

A 21. percben időt kért a magyar csapat, de érdekes módon nem Gulyás István volt a hangadó, hanem a szerb irányító, Nenadics. A szünet után emberelőnybe került a Veszprém, de a hazaiak lehozták a kapusukat, és hat a hat ellen támadtak. Sikeresen, Djordjics nagy gólt dobott, csakúgy, mint az ellentámadásból Nilsson (12-12).

Andreas Nilsson volt a veszprémiek egyik legjobbjaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A 24. percben Mikler állt be a kapuba, és rögtön védett is egy nagyot. A következő akciónál Nenadics bepassza után a szélről felfutó Gajic talált be - hosszú idő után először vezetett a Veszprém. Félidőben azonban már a Bresztnél volt az előny, miután Poteko szabadból gólt dobott, kihasználva a magyar csapat figyelmetlenségét.

A második félidő elején emberhátrányban, kapus nélkül támadott a Veszprém, amire rá is fizetett: Mackevics védte Nagy lövését, Djukics pedig bevágta egész pályáról (18-16). Épphogy kiegészült a csapat, Nenadics is kapott egy kétperces kiállítást, de Mikler kritikus pillanatban védett.

A 34. percben kiállítást és hetest harcoltak ki a veszprémiek, amit azonban csak egy rövid közjáték után tudtak elvégezni: az eredményjelző órájának beállítása miatt percekig állt a meccs. A szünet nem zavarta meg Ilicset, aki bedobta a büntetőt, majd utána a bresztiektől megszerzett labdát is - a saját térfeléről, üres kapuba. A 37. percben két gyors veszprémi támadásból két gól született, így ismét a magyar csapatnál volt az előny (20-19).

Mikler fontos pillanatokban védettForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

A Veszprémnek többször is megvolt az esélye, hogy ellépjen kettővel, de nem sikerült góllal befejeznie a támadásokat. A 43. percben Ivics egyenlített, majd egy labdaeladás után Djukics talált be ziccerből. Előny ott (24-23). Azonnal jött is az időkérés, de ez inkább a Bresztnek segített, amely szerzett még kettőt, így először a meccsen három volt a különbség (26-23).

Az utolsó tíz percbe lépve sikerült ledolgozni a hátrányt, sőt egy jó betjátszás után Nilsson góljával a vezetést is átvette a Veszprém (26-27), amelyet az sem billentett ki, hogy Hansent kiállította a játékvezető.

A végén egy góllal lezárhatták volna a meccset a veszprémiek, de Pesic nagyot védett, majd Nenadics nem adta át a labdát a fehéroroszoknak, ezért a bíró hetest ítélt a hazaiaknak. Öt másodperc volt vissza, de Mikler megfogta a büntetőt, így végül a Veszprém nyerte meg a végig szoros összecsapást.

Eredmény
férfi BL, 4. forduló, A csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz)-Telekom Veszprém 28-29 (16-15)
--------------------------------------------------------
A Veszprém gólszerzői: Strlek 6, Ilic, Nilsson 5-5, Gajic 4, Mackovsek 3, Lékai, Nenadic 2-2, Tönnesen, Balgotinsek 1-1