Társoldalunk:

Két ellentétes félidő, de magabiztos szegedi siker a kézi-BL-ben

2018.10.06. 19:03

A MOL-Pick Szeged hazai pályán nagyon meggyőző játékkal 33-24-re legyőzte a szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos.

A szegediek kezdték jobban a mérkőzést, a gyorsan bekapott gól után jó védekezéssel, kapusbravúrokkal és látványos támadójátékkal hamar magabiztos előnyt harcoltak ki (7-2).

A nemrég kinevezett Tomaz Ocvirk vezetőedző azonnal időt kért, amely után büntetőt és kétperces kiállítást harcolt ki a Celje. Razgor bedobta a hétméterest, de a folytatásban állandósult az öt-hatgólos különbség. Összességében elmondható, hogy a szlovén rekordbajnok nem állította komoly kihívás elé a Szegedet, amelyben a 300. BL-gólját megszerző Balogh és Sego is parádézott - a horvát kapusnak már a 25. percre nyolc (!) védése volt.

A Celje ráadásul megtette azt a szívességet, hogy rengeteget hibázott támadásban, így könnyen kontrázható volt. Az első félidő végéhez közeledve a Szeged több, ilyen szituációból szerzett találattal kilenc góllal ellépett ellenfelétől.

Nagyon simán győzött a Szeged a BL negyedik fordulójábanForrás: MOL-Pick Szeged/Facebook

Percekkel a szünet előtt emberhátrányban levitte kapusát a Celje, Canellas labdát szerzett, majd félpályáról üres kapus gólt szerzett. Félidőben így tíz volt közte (18-8).

A második félidő kettős szegedi kiállítással és két Celje-góllal indult. A Szeged mondhatni olcsón megúszta ezt az ötperces periódust, és a kiegészülés után Sigurmannsson (büntető) és Sostaric góljaival újra átvette a mérkőzés irányítását. Ezután nagy rohanás kezdődött, a vendégek is hatékonyabbak voltak, gólra gól volt a válasz. A 40. percbe lépve 22-13-at mutatott az eredményjelző.

A felbátorodó Celje lendületbe jött, és egymás után ötször is betalált (22-18) - Pastor edző időkéréssel sem tudta megfogni a szlovénokat. A 45. percben Bánhidi törte meg a szegedi gólcsendet. A kisebb hullámvölgyön sikeresen felülkerekedett a Szeged és a hajrához érkezve visszaállított egy stabil hatgólos különbséget.

Az utolsó percekre megállt a rohanással a Szeged, de még emberhátrányban is tudott újabb gólt dobni, miközben hátul Alilovic mentett nagyokat. A vége 33-24.

Győzelmével a Szeged maradt százszázalékos.