Társoldalunk:

Drámai csatát nyertek meg a békéscsabai röplabdázók

2018.10.10. 19:40

Bár a fogadóirodák négyszeres pénzt fizettek a Békéscsaba győzelmére, a MEVZA Kupa címvédője óriási mérkőzésen 3-2-re nyert a cseh együttes otthonában a Közép-európai Liga nyitányán. Négy nappal az Újpesten elszenvedett 3-0-s vereség után talpra állt a magyar bajnokcsapat.

Határozottan, koncentráltan indította a találkozót Kormos Mihály együttese, Sofija Medic remek blokkjai, Molcsányi Rita szenzációs mezőnymunkája elbizonytalanította a hazai támadókat. Teply mester időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de nem csökkent a különbség és Perovic ütése pontot is tett a játékrész végére. (0:1)

Magasabb fokozatba kapcsolt az Olomouc a második etapban, de jelentős előnyt nem tudtak kicsikarni. Hatalmas csata zajlott a pályán, de nem csökkent a különbség, sőt 16:10-nél a vendének kértek időt. Ezúttal azonban ez sem segített, így egyenlített a hazai csapat. (1:1)

A harmadik szettben is folytatódott a cseh dominancia, remekül használta ki a csabaiak hibáit a cseh gárda. Cserélt a BRSE, Bodnárt Pekárik Eszter váltotta. 18:13-nál rohamot indított a címvédő, mely 21:21-nél egyenlített, sőt Pekárik blokkja után már a vezetést is átvette, sőt kihasználva a lélektani előnyt megnyerte a szettet, ezzel újra átvette a vezetést. (1:2)

A BRSE női röplabda csapata győzelemmel kezdett a MEVZA KupábanForrás: Facebook/BRSE

Következett a negyedik játékrész, ami elkeseredett küzdelmet hozott, hiszen a mérkőzésben maradásért harcoló Olomouc minden energiáját mozgósította. Pár ponttal a hazaiak vezettek, de szívósan ellenfe nyakában loholt a Békéscsaba. Aztán újabb fordulat következett, pár bosszantó vendég hiba nyomán megléptek a csehek és egyenlítettek.(2:2)

A döntő szett Perovic bombájával indult, de rögtön fordítottak a hazaiak. 5:5-nél egy igencsak véleményes játékvezetői döntés borzolta a vendégek kedélyeit, majd Sofija Medic sokadik blokkja ismét egyenlítést ért. A hajrában nem ismertek elveszett labdát Tálasék és támadásban is mindig volt valaki, aki hátára vette a csapatot. Mindez BRSE győzelmet eredményezett egy heroikus küzdelmet hozó találkozón.

Kormos Mihály: "A csapat erejét jelzi, hogy több alkalommal is jelentős hátrányból tudott felállni.

Jelentős fegyvertény a győzelem, hiszen egy remek játékosokból álló, jól felkészített ellenfelet győztünk le. Készülünk a vasárnapi Nyíregyháza elleni rangadóra."

MEVZA Kupa, 1. forduló: VK UP Olomouc - Békéscsabai Röplabda SE 2:3 (-16, 14, -22, 15, -12)