Társoldalunk:

A címvédő ellen, a Bajnokok Ligájában kezd a Veszprém új edzője

2018.10.12. 09:12

A Telekom Veszprém új vezetőedzője, a spanyol David Davis a címvédő, ám négy forduló után pont nélkül álló francia Montpellier HB otthonában mutatkozik be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombati játéknapján.

A tavaly nyáron kinevezett svéd Ljubomir Vranjest a gyenge szezonrajt után felmentették a munkavégzés alól, a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a megbízott edző, Gulyás István irányításával győztek a veszprémiek, a 41 éves spanyol trénert pedig kedden nevezték ki és egy plusz egy évre szóló szerződést kötöttek vele.

A mostani BL-idényt két győzelemmel és két vereséggel kezdő veszprémieknél az elmúlt tíz évben ez volt a hatodik edzőváltás, Patrice Canayer viszont 1994 óta irányítja a Montpellier csapatát, s ezzel csúcstartó a jelenlegi BL-mezőnyben.

David Davis a Vardar edzőjeként 2016-banForrás: AFP/Attila Kisbenedek

"A legjobb tudásunk szerint készülünk a mérkőzésre, de ők játszanak majd hazai pályán. Ha egy ilyen sorozatban szeretnél bármit is elérni, akkor főleg a hazai találkozókat kell behúznod, ezért gondolom azt, hogy a Montpellier a meccs esélyese. Úgy gondolom, a csapatunk készen áll a mérkőzésre" - nyilatkozta a klub honlapján David Davis.

A sorozat címvédője győzelmi kényszerben várja a szombati találkozót. A négyes döntő bevezetése óta még soha nem fordult elő, hogy az aktuális bajnok kettőnél több vereséggel kezdje az új évadot, márpedig a Montpellier négy forduló elteltével még mindig pont nélkül áll az A csoportban. Az együttes a macedón Vardar Szkopjétól és a lengyel Vive Kielcétől hazai pályán, a Meskov Breszttől és a Barcelonától idegenben kapott ki.

"Ez egy sorsdöntő összecsapás lesz a Montpellier számára, de persze nekünk is. Sebzett vad ellen mindig nehezebb játszani. Nyilván a hazai pálya előnyét élvezni fogják, és a tét óriási mindkét együttes számára. Mi sem a legjobb időszakunkat éljük" - mondta Nagy László.A veszprémi csapatkapitány hozzátette, reményei szerint a breszti siker jó útra tereli őket, de idő kell ahhoz, hogy a csapat teljesítménye elérje az elvárt szintet. Kijelentette, hogy a két pontért utaznak Franciaországba, és ennek a szellemében készültek egész héten az új vezetőedzővel.

A Veszprém és a Montpellier csatája igazán patinás kupapárharc: a két csapat korábban 12 alkalommal találkozott egymással a BL-ben, nyolc magyar és négy francia sikerrel. Legutóbbi négy tétmérkőzésüket kivétel nélkül a bakonyiak nyerték, idén augusztus 25-én viszont a franciák győztek 30-26-ra a strasbourgi felkészülési tornán.

Nagy László győzelemre készülForrás: MTI/Bodnár Boglárka

A BL ötödik fordulójának egyik slágermérkőzése a magyar bajnok MOL-Pick Szeged és a német aranyérmes Flensburg-Handewitt vasárnapi rangadója lesz.

A szegediek 11 mérkőzés után továbbra is százszázalékosak az idényben: a BL-ben négy, az NB I-ben hét sikert számlálnak. A Flensburg hazai pályán a horvát PPD Zagreb, majd idegenben a szlovén RK Celje PL ellen már két fájó pofonba is beleszaladt. Ugyanakkor a Bundesligát hibátlan mérleggel vezeti, és a bajnokság kezdetétől számított kilenc győztes mérkőzéssel beállította a 2016/17-es idény elején elért klubrekordot.

"Meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtunk, és ez mindenképpen bíztató. Ezzel együtt az idei BL-mérkőzéseinket úgy nyertük meg, hogy csak egy félidőn át kézilabdáztunk a megfelelő szinten, és ez a Flensburg ellen biztosan nem lesz elég. Most hatvan percig kell maximális összpontosítással játszanunk" - mondta a szegedi klub honlapján Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Hozzátette, ezúttal is mindenki egészséges, tehát a legerősebb keretükkel léphetnek pályára.

"Egyre jobb formába lendülünk, ami kedvező hatással van az önbizalmunkra. A nyáron nagyon jó szellemiségű játékosok érkeztek a csapathoz, a régieknek pedig óriási erőt ad a megszerzett bajnoki cím. Folytatni szeretnénk a remek sorozatunkat, és ehhez elengedhetetlen lesz, hogy megállítsuk a németek gyors, rohanós játékát" - nyilatkozta Bodó Richárd, a szegediek válogatott átlövője.

A két csapat közös múltja csupán két mérkőzést számlál: 2011 tavaszán a Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese között a Flensburg Szegeden 27-26-ra, hazai pályán pedig 33-20-ra nyert, és kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.