Társoldalunk:

A csoportutolsótól is kikapott a Veszprém a Bajnokok Ligájában

2018.11.10. 20:20

A forduló előtt az A csoportban sereghajtó IFK Kristianstad vendége volt Svédországban a Telekom Veszprém, és meglepetésre kikapott a Bajnokok Ligája csoportmeccsén.

A svéd Ljubomir Vranjes menesztése, majd Gulyás István átmeneti, egy mérkőzésre szóló megbízatása után az új vezetőedző, a spanyol David Davis győzelemmel mutatkozott be a BL-ben, utána viszont a bajnokságban a Tatabányától és a Szegedtől, majd múlt szombaton az európai porondon a német Rhein-Neckar Löwentől is kikapott csapatával. A svédek elleni meccs jó eséllyel kecsegtetett, hogy a csapat kilábaljon a hullámvölgyből, de ez végül nem sikerült.

A svédországi találkozó amolyan kötelező feladatnak tűnt, de a svéd csapat a második félidőben meglepte a veszprémi csapatot.

A vendégek keretéből ezúttal René Toft Hansen és Momir Ilic maradt ki, azonban a sérülését követően, négy hónap után Gasper Marguc visszatérhetett.

Nagy László és Lékai Máté vezérletével jól kezdett a Veszprém, Mikler Roland pedig a kapuban remekelt. A hazaiak vezetőedzőjének már a hatodik percben időt kellett kérnie (2-6). Ezután több mint hat percig nem találtak be a vendégek, ezt kihasználva a svéd bajnokcsapat felzárkózott (6-7).

A magyar csapat ismét ellépett, de védekezése nem volt tökéletes, így ellenfele újra egy gólra csökkentette hátrányát, sőt kétszer az egyenlítésért támadhatott, de ekkor még nem járt sikerrel (14-15).

Megtréfálták a svédek a VeszprémetForrás: twitter.com/IFKKristianstad

A szünet után összejött a döntetlen a svédeknek, sőt 1-0 után 18-17-nél ismét vezettek, mert felismerték és kihasználták ellenfelük védekezésének apróbb hiányosságait. Ebben az időszakban támadásban nem volt vezéregyénisége a Veszprémnek, a cserejátékosok sem tudtak segíteni, ezért a meccs során először két-, majd háromgólos hátrányba került. Kapusposzton nem változtatott David Davis vezetőedző, pedig Mikler Rolandnak ezúttal kevés védése volt.

A hajrában annyiban változott a játék képe, hogy gyorsan követték egymást a gólok, de a hazaiak megőrizték vezetésüket és megszerezték első sikerüket a mostani BL-idényben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a svédek izlandi légiósa, Olafur Gudmundsson lett hét találattal, a norvég Stig Tore Moen Nilsen hatszor talált be.

A Kristianstad a hetedik csoportmeccsén első győzelmét szerezte meg, ezzel elmozdult az utolsó helyről, a Veszprém továbbra is ötödik, egy hét múlva lehet javítani a svédek ellen.

 

A magyar csapat mutatója a legutóbbi öt tétmeccsén egy győzelem és négy vereség.  

férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló, A csoport:
IFK Kristianstad (svéd)-Telekom Veszprém 32-29 (14-15)
a Veszprém gólszerzői: Mahé 4, Manaszkov, Tönnesen, Nagy L., Lékai 3-3, Gajic, Nilsson, Marguc, Strlek, Nenadic, Mackovsek 2-2, Jamali 1