Vágólapra másolva!
Az ötszörös címvédő Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra legyőzte a vendég Hungast Haladás együttesét a női röplabda Extraligában. A BRSE ezzel feljött a tabella második helyére, míg a szombathelyi csapat továbbra is a 6. helyen áll.

Nem tudni, hogy a közelgő ukrajnai túra járt-e a békéscsabai lányok fejében, vagy a Haladás szívta fel magát nagyon a találkozóra, mindenesetre a vasi csapat jobban kezdett a címvédőnél. A lendület az első szett derekáig tartott, innentől kevesebbet rontott a BRSE, a Hungastnak szinte az összes pontért meg kellett dolgoznia. A játszma második felében a különbség folyamatosan nőtt, majd hét szettlabdához jutott a Békéscsaba, a másodikat pedig ki is használta.

A Békéscsaba nem kegyelmezett a Haladásnak Fotó: Mudra László - Origo

A második felvonás eleje is a vendégeknek sikerült jobban, de ezúttal sokkal hamarabb átvette a vezetést a BRSE. Egy kisebb megingás után sebességet váltott a bajnok, zsinórban szerezte a pontokat és 20-10-re vezetett, amikor a Haladás időt kért. Ez sem segített a szombathelyieken, akik ezt követően már csak egyszer voltak eredményesek a játszmában.

A csabaiak úgy kezdték a harmadik szettet, mint akik minél hamarabb le akarnák zárni a találkozót, de a Haladás remekül küzdött, és hat pontról kettőre csökkentette a hátrányát. Ekkor azonban tudott újítani a hazai együttes és ellépett 16-9-re, időt kért a Hungast. De ez sem hozta meg a kívánt eredményt, tovább nőtt a különbség. A BRSE nem lassított, és végül simán, 25-14-re behúzta a harmadik szettet is. Győzelmével a csapat feljött az Extraliga második helyére (igaz, a harmadik Nyíregyháza eggyel kevesebb meccset játszott), a Haladás továbbra is pont nélkül áll a hatodik pozícióban.

Végeredmény, női röplabda Extraliga:
Swietelsky-Békéscsaba – Hungast Haladás 3-0 (18, 11, 14)

A győzelem után a BRSE azonnal elindult busszal Belgrádba, hogy onnan vasárnap Isztambul és Herszon érintésével megérkezzen az ukrajnai Juzsnyijba, ahol fontos CEV-kupa mérkőzés vár a csapatra a Himik ellen.

Az összecsapásról az Origo helyszíni tudósítással jelentkezik.