Vágólapra másolva!
A Ferencváros pólócsapata ötméteresekkel legyőzte a BL-címvédő Olimpiakoszt, így 1993 után először fordult elő, hogy a második számú európai kupa nyertese hódítsa el a Szuperkupát. A Fradi-siker egyik főszereplője a három gólig és egy belőtt ötösig jutott Varga Dénes volt, aki szerint most látszik csak igazán, hogy miért volt érdemes egy kis időre távol maradnia a válogatottól.

"Ez nekem egy jó visszaigazolás, ha csak arra gondolok, hogy nyáron azért mellőztem a vízilabdát, hogy egy kicsit fölépítsem magam, és motiváltan, megerősödve menjek bele ebbe a szezonba, ami nemcsak a klubomnak tesz jót, hanem a válogatottnak is" – nyilatkozta a Sport24-nek a válogatottba azóta visszatért Varga Dénes, kisfiát a kezében tartva.

Varga Dénesnek jót tett a válogatott szüneteltetése Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tavaly még Madaras Norbert is a vízbe ugrott, miután a Fradi megnyerte az Eurokupát, idén azonban már szakosztályelnökként nézte végig a kapu mögül a találkozót a kétszeres olimpiai bajnok pólós.

Egy kis gondolkodás után nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy lett volna-e kedve most is vízbe ugrani. „Nyilván most már más a szerepem, lehet, hogy lesz olyan, amikor beleugrom, de ez most más volt" – válaszolt mosolyogva.

Később azonban minden megváltozott, köszönhetően Vogel Soma remeklésének is. A kapus 4-3-as görög vezetésnél megfogott egy büntetőt, majd a meccs második felében volt több bravúrja, a büntetőknél pedig kétszer is úgy helyezkedett, hogy a kapufát találta telibe az ellenfél. "Minden meccs előtt kielemezzük a lövőket" – avatott be a részletekbe a kiváló kapus. „De mindig a meccsnek a menete hozza, hogy most éppen hogyan fogok kijönni. Az ötméterespárbajnál elég fáradtak szoktak lenni a lövők, elég ritka az olyan, amikor valaki magasan meglövi, most ketten is így tettek, és mindketten a felső kapufát találták el" – mondta Vogel Soma, hozzátéve, hogy ezúttal bejött, amit eltervezett.

Varga Zsolt, a csapat edzője pedig büszke lehet, hiszen az Eurokupa után újabb trófeát nyert a Fradival. "Hat évvel ezelőtt 12. helyezett volt a csapat, amikor átvettem.

Onnan jutottunk el odáig, hogy először nyertünk egy Eurokupát, ebben az évben sikerült megnyernünk a bajnokságot, most pedig elmondhatom, hogy sikerült legyőznünk egy BL-győztes csapatot.

Azt gondolom, ezek nagyon fontos momentumok a klub életében. A belefektetett munka az, ami mindig meghozza a gyümölcsét."

Most pedig, hogy legyőzte a Bajnokok Ligája-aranyérmest a Fradi, nem is lehet más célja, mint a BL-győzelem. „Kimondva-kimondatlanul is ez a célunk, de nagyon hosszú az út, nagyon sok összetevős, hogyan jutunk el a Final8-ig, és azon belül hogyan menetelünk. Ott már kevésen múlik minden" – mondta Varga Dénes, a kisfia pedig csak annyit mondott a mikrofonba, hogy „nagyon igaz".