A világ legjobb női kosárlabdázója tétmeccset játszik a Sopron ellen

NCAA Women's Basketball Tournament - Final Four - Championship GettyImageRank2 BASKETBALL
NEW ORLEANS, LA - APRIL 09: Breanna Stewart #30 of the Connecticut Huskies cuts down the net after defeating the Louisville Cardinals during the 2013 NCAA Women's Final Four Championship at New Orleans Arena on April 9, 2013 in New Orleans, Louisiana. Stacy Revere/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csütörtökön este 6 órakor a Sopron Basket női kosárlabda csapata az orosz Dinamo Kurszk ellen játszik Euroliga-mérkőzést Sopronban. A Kurszk semmit sem bízva a véletlenre, már kedden megérkezett a magyar városba, keretében a világ jelenlegi legjobb női kosárlabdázójával, a 24 éves amerikai Breanna Stewarttal.

Mintha LeBron James érkezett volna Sopronba.

Tétmeccset játszani.

Ízlelgessük mindezt egy kicsit.
Amíg megtesszük, itt van néhány egyéb érdekes dolog.

Breanna Stewart első európai szezonját óriási érdeklődés övezi. A még mindig csak 24 éves kosárlabdázó az idei szezonban mindent vitt. Bajnoki címre vezette előbb a WNBA-ban a Seattle gárdáját, majd a tenerifei világbajnokságon az USA együttesét is. Ráadásul mindkét alkalommal őt választották az MVP-nek, azaz a legértékesebb játékosnak.

Tehetségéről mindent elmond, hogy már 17 évesen neki adták az év női kosárlabdázójának járó díjat, melyet azóta még egyszer elnyert, bekerülve azon hét játékos közé, akik legalább két alkalommal kiérdemelték az elismerést. Ennél többel csak olyan nagyságok rendelkeznek, mint Teresa Edwards (3) és Diana Taurasi (4). Az idei elsöprő sikereit nézve biztosak lehetünk benne, hogy az év végén már Edwardsi magasságokba emelkedik. Nem csoda, hogy már az egyetemi éveiben kibérelte magának az újságok címlapját.

Breanna Stewart, a világ legjobb női kosárlabdázója Sopronba érkezett. Hálót vágni csütörtök este biztosan nem fog Forrás: AFP/2013 Getty Images/Stacy Revere

A híres UCONN színeiben egy sokoldalú, a kosárlabdáról mindent tudó játékost faragott belőle a legendás edző, Geno Auriemma. Négyszeres NCAA bajnokként lépte át a WNBA küszöbét 2016-ban, ahol természetesen azonnal neki adták az Év Újonca címet. Nem csoda, miután debütáló évében az Atlanta elleni 38 pontjával azonnal fellépett az ausztrálok nemzeti hőse, Lauren Jackson (47 pont) mögé az egy mérkőzésen elért legtöbb pont tekintetében. A szezon alatt összegyűjtött 277 lepattanóval Lisa Leslie 2004-es csúcsát is átadta a múltnak. A legjobb lepattanózónak járó díjat végül a legjobb átlagot felmutató Tina Charles-szal megosztva vehették át.

Csütörtökön menjen mindenki Sopronba! Ilyen képességű játékos nagyon ritkán fordul meg nálunk. Aki nem tud ott lenni, az M4 Sporton élőben nézheti a meccset.

(Forrás)