Vágólapra másolva!
A német sztárcsapat, THW Kiel több mint tízezer nézőt befogadó csarnoka lesz a férfi EHF-kupa első ízben megrendezett négyes döntőjének a helyszíne. A sorozat csoportkörében két magyar csapat is érdekelt.

A rendezés elnyerésére októberben kiírt pályázat eredményének értelmében a 10 285 nézőt befogadó kieli Sparkassen Arena lesz a férfi kézilabda EHF-kupa első ízben kiírt négyes döntőjének a helyszíne. A kétnapos végjátékra május 17-18-án kerül sor: előbbi napon a két elődöntőt, másnap pedig a helyosztókat rendezik meg.

Az aréna kívülről:

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, de a sorozatról hosszú idő után idén először lemaradó THW Kiel csarnoka utoljára éppen egy évtizede, 2009-ben adott otthont európai kupadöntőnek, akkor a BL utolsó oda-visszavágós döntőjének első mérkőzését rendezték az észak-német városban (a Kiel 67-66-os összesítssel alulmaradt a spanyol Ciudad Reallal szemben).

És az aréna belülről:

A házigazda szerepe nem jelent automatikusan részvételt a négyes döntőben, azért a THW-nek is meg kell küzdenie, hasonlóan a csoportkörre állva maradt két magyar csapathoz, a Balatonfüredhez és Grundfos Tatabányához. Előbbi a német Füchse Berlinnel, a spanyol La Riojával és a francia Saint-Raphaël Var csapatával, míg utóbbi a szintén német Hannoverrel, a makedón rabotnikkal és a horvát Nexe együttesével várja a február-márciusi csoportkör rajtját.