Vágólapra másolva!
  A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) újabb egy évvel meghosszabbította együttműködési megállapodását a Vodafone Magyarországgal.

Beck György, a távközlési cég elnöke a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, a hosszan felépített kapcsolat erejét jól mutatja, hogy sorozatban tizenharmadszor kötöttek szerződést az MVLSZ-szel, miközben ezalatt a Vodafone-logó többek között eltűnt a Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton mögül vagy a Manchester United labdarúgócsapatának mezéről.

Vári Attila, az MVLSZ elnöke kiemelte Beck György szerepét, aki 1995 óta segíti a hazai vízilabdát. Hozzátette, a Vodafone-nak köszönhetően nyugodt háttérrel dolgozhat a szövetség, amit a felnőtt csapatok jó eredményeivel tudnak meghálálni.

- fogalmazott Vári Attila.

A válogatottakat Bíró Attila, a női együttes szövetségi kapitánya képviselte. A tavalyi hazai világbajnokság után újjáalakult női válogatottról szólva azt mondta, viszontagságos éven vannak túl.

"Még az út elején járunk, de jövőre ez már nem lehet kifogás",

megvan az a 17-18 játékos, aki a tokiói olimpiáig a csapat gerincét alkothatja - nyilatkozta.

Miután a két vezető aláírta a megállapodást - amelynek anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra -, Beck György átadta a 2007, azaz az első Vodafone-os szerződés óta napjainkig tartó időszak legeredményesebb válogatott játékosának járó elismeréseket Varga Dénesnek és Keszthelyi Ritának.

Keszthelyi Rita, Beck György és Varga Dénes Forrás: MVLSZ

A Duna Arénában rendezett sajtótájékoztató után indult el Fábián Sára, a Vodafone Magyarország Alapítvány "digitális kórházi angyala" egy vízilabdázókból álló "meglepetéscsapattal" - Manhercz Krisztiánnal, Vámos Mártonnal, Gangl Edinával és Szűcs Gabriellával -, hogy a Mikulás-nap alkalmából megajándékozzák a Bethesda Gyermekkórház betegeit.

Mivel a támogatás meghosszabbításáról szóló bejelentés december 6-ra esett, a női és férfi vízilabda-válogatott egy különleges ünnepi meglepetéssel készült.

Egy válogatott vízilabdázókból álló „Mikulás különítmény" csatlakozott ugyanis ezen a napon Fábián Sárához, a Vodafone Alapítvány Digitális Kórházi Angyalához,

és együtt ellátogattak a Bethesda Gyermekkórházba, hogy az MVLSZ és a Vodafone Alapítvány nevében közösen megajándékozzák azokat a tartósan kórházi ellátásra szoruló kisgyerekeket, akik betegségük miatt nem tudják otthon várni a Mikulást. A kezdeményezés keretében a kórház 40 kis lakója kapott dedikált labdát a pólósoktól.

A vízilabda-Mikulások ajándékozásra készen Forrás: MVLSZ

„Sportolóként nagyon fontosnak tartom, hogy az ismertségünket jó célra használjuk és fontos ügyek mellé álljunk, hogy ezzel is példát mutassunk.

Rengeteg szeretetet kapunk szurkolóinktól, ami minden alkalommal nagy feltöltődést jelent a meccsek előtt.

Ebből a szeretetből szeretnénk most átadni egy kicsit a gyerekeknek." – mondta el a kórházi látogatásról Keszthelyi Rita.