Háfra Noémi meccsnyerő bombája lett az Eb-nap legszebb jelenete

Nancy, 2018. december 9. Háfra Noémi a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzésen Nancyban 2018. december 9-én. Magyarország - Németország 26-25. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott emlékezetes csatában győzte le Németországot a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján. A két pont sorsát Háfra Noémi döntötte el, egy egészen káprázatos góllal.

A középdöntős csoportban játszott mérkőzésen kilenc másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor 25-25-ös állásnál egy precízen megjátszott figura révén a Ferencváros 20 éves, junior világbajnok átlövője egészen szenzációsan lőtte ki az egyébként remekül védő Dinah Eckerle kapujának bal felső sarkát. Feltehetően senki nem lepődött meg azon, hogy a rendezők, illetve az EHF sasszemű munkatársai is ezt a gólt választották a vasárnapi játéknap legszebb megmozdulásának:

És, hogy a magyar átlövő nemcsak korát meghazudtolóan hidegvérű, illetve, hogy nemcsak a szíve van a helyén, hanem az esze is, azt pontosan mutatják a mérkőzés után elmondott szavai:

A magyar válogatott az utolsó középdöntős mérkőzését december 12-én, szerdán 18 órakor vívja Románia ellen Nancyban.