Szurkolói miatt hétezer euróra büntették a Fradi női kézilabdacsapatát

Érd, 2018. november 11. A ferencvárosi Márton Gréta (b) és Mészáros Rea Réka (j), középen Amanda Kurtovic, a román CSM Bucuresti játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti mérkőzésen az Érd Arénában 2018. november 11-én. MTI/Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
Szurkolói nem megfelelő magatartása miatt hétezer euróra (2,2 millió forint) büntette az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát.

A szervezet indoklása szerint a Ferencváros szurkolói a november 11-i, CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen "erőszakosan és rendkívül sportszerűtlenül" viselkedtek, és mivel a drukkerek tetteiért a klub felelős, ezért jár a büntetés a fővárosiaknak.

Nem Márton Gréta (balra) és Mészáros Rea Réka (jobbra), nem is a többiek játékosával, hanem a szurkolókkal volt a gond a CSM Bucuresti elleni meccsen Forrás: MTI/Czagány Balázs

A román együttes elleni összecsapást az 50. perc környékén rövid időre félbe kellett szakítani, mert a nézők egy része különböző tárgyakat, köztük pénzérméket és öngyújtót dobott a pályára, a vendégjátékosokat célozva.

A találkozót 34-28-ra a CSM Bucuresti nyerte.