Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 31-29-re legyőzte Romániát az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó mérkőzésén. Ellenfelünk így is bejutott az elődöntőbe, viszont elveszítette legjobbját, Cristina Neagut, aki Planéta Szimonettával ütközött szerencsétlenül, és keresztszalag-szakadást szenvedett. A román szurkolók vállalhatatlan stílusban kezdték ki a magyar válogatott játékosát.

Az eset a mérkőzés 52. percében történt, amikor Neagut faultolta Planéta, de a szabálytalanságban semmi rendkívüli nem volt, több száz ugyanilyen van egy meccsen. A románok világklasszisának azonban letapadt a térde, és azonnal látszott, hogy nagy a baj, fájdalmas arccal maradt lenn, végül hordágyon kellett levinni. Sajnos beigazolódott mindenki félelme, az átlövőnek elszakadt a keresztszalagja, legalább féléves kihagyás vár rá.

Neagu (labdával) nagyon szerencsétlenül lépett Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szándékosságról szó sem volt, ezt is bizonyítja, hogy talán Planéta ijedtsége volt a legnagyobb, amikor már látszódott, hogy ez nem csak egy sima térdficam. Természetesen elnézést kért Neagutól nyilvánosan, és privát üzenetben is, de a román drukkerek indulatait ez sem tudta csillapítani.

Sokan hullazsákban vagy tolószékben szeretnék látni a magyar játékost, de voltak olyanok is, akik a magyar nőket becsmérelték.

Persze nem mindenki ennyire elvakult, a józanabb gondolkodásúak megvédték Planétát, hiszen a felvételeken egyértelműen látszik, hogy nem miatta történt a sérülés.

"Megértem a drukkerek haragját, hiszen a legjobb játékosuk sérült meg. Ugyanakkor a becsmérlő hozzászólások rosszul esnek, sajnos nagyon sok ilyen üzenetet kaptam. A román nyelvű szöveget igyekszem nem lefordítani, de amit angolul írnak, azt megértem. Nem kellemes olyan szövegeket olvasni, amelyekben ócsárolnak" – mondta a kézilabdázó a Blikknek.

A románok szövetségi kapitánya, a Győr korábbi sikeredzője, Ambros Martín az európai szövetséget okolja, és azonnali intézkedést kér az EHF-től a játékosok túlterhelésével és az egészségük óvásával kapcsolatban.