Vágólapra másolva!
Az Alba Fehérvár hazai pályán magabiztosan, 33 ponttal verte szerdán a bolgár Lukoil Levszkit, míg a Szolnoki Olaj öt ponttal kikapott a koszovói Z-Mobile Prishtina vendégeként a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének második fordulójában.

Eredmény, férfi EK, második csoportkör, 2. forduló, J csoport:
Alba Fehérvár-Lukoil Levszki (bolgár) 89-56 (23-19, 18-18, 20-10, 28-9)

A bajnoki bronzérmes fehérváriak kispadján hétfőn a spanyol Jesús Ramírez vette át Dzunics Braniszlav helyét. Az Alba egy hete vereséggel kezdte a második szakaszt: 88-82-re kikapott a Balkan BC vendégeként. A szerdai ellenfél, a szintén bolgár Levszki 8/1-es győzelmi mérleggel vezeti a bajnokságot, míg az Alba 4/6-tal csak a 11. helyen áll a 14 csapatos NB I-ben.

Az Alba Fehérvár nyerni tudott az Európa-kupában Forrás: Alba Fehérvár/Facebook

A szerdai mérkőzés az elején szorosan alakult, és a felénél is csak négy pont volt a székesfehérvári csapat előnye, holott a második negyedben tízzel is vezetett. A pihenőt követően a hazai együttes megint ellépett ellenfelétől, 16 pontra nőtt a különbség, amiből 14 megmaradt az utolsó szünetig, majd a negyedik negyed hasonlóan alakult, az Alba Fehérvár ponterősen játszott és jól védekezett.

A legeredményesebb játékos a székesfehérvári Jordan Heath volt 22 ponttal.

Eredmény, férfi EK, második csoportkör, 2. forduló, I csoport:
Z-Mobile Prishtina (koszovói)-Szolnoki Olaj 81-76 (18-18, 22-21, 19-21, 22-16)

A Szolnoki Olaj öt ponttal kikapott a koszovói Z-Mobile Prishtina vendégeként. A mezőny legeredményesebb játékosa a szolnokiak szerb légiósa, Strahinja Milosevic volt 24 ponttal.

A Szolnok az első fordulóban a török Pinar Karsiyaka csapatától is vereséget szenvedett.