Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfi röplabda-válogatott egyértelmű célja a továbbjutás, ehhez Svájcot és Macedóniát kell legyőzni - hangzott el a Magyar Röplabda Szövetség sajtótájékoztatóján Kazincbarcikán, csütörtökön.

Tanase Bogdan, a válogatott román szövetségi kapitánya elmondta: a magyar csoportban Ukrajna vezet 12 ponttal, a macedónoknak 6, a svájciaknak 4, Magyarországnak 3 pontja van. A magyar csapat az ukránokkal már mind a két meccset lejátszotta, a svájciak elleni összecsapást január 5-én Kazincbarcikán rendezik, majd Macedóniában szerepel a válogatott. Ezt a hátralevő két mérkőzést mindenféleképpen meg kell nyerni a továbbjutáshoz, a csoport második helyéhez, ugyanakkor az is kell, hogy a többiek meccse számunkra kedvezően alakuljon - jegyezte meg Karádi Zoltán, a szövetség sajtófőnöke, hozzátéve: a hét csoport második helyezettjei közül az öt legjobb mehet az Európa-bajnokságra.

A férfi röplabda-válogatott célja az Európa-bajnoki részvétel Forrás: facebook.com/magyarroplabdaszovetseg

A szövetségi kapitány szerint ez nem lesz egyszerű, mindent bele kell adni, de bíznak benne, hogy sikerül. Tanase Bogdan szólt arról is, hogy a svájciakat idegenben, nehéz mérkőzésen már legyőzte a magyar csapat, amelynek a bajnoki mérkőzések miatt nagyon kevés ideje volt erre a meccsre felkészülni. A játékosok nagyon jó kondícióban vannak, jó erőállapotban van a keret mind a tizennégy tagja, nagyon motiváltak, és ez jó előjele az eredményes összecsapásnak - tette hozzá.
A macedónokról azt mondta: hasonló képességű csapat, idehaza a döntő szettben szerencsétlen körülmények között vesztett a válogatott, a skopjei "oroszlánbarlangban" mindenféleképpen győzni kell.

Németh Szabolcs csapatkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: túlfűtött magabiztossággal mennek ki Skopjéba, de előbb a svájciakat Kazincbarcikán meg kell verni. Jelezte, valamennyien megfelelő edzettségi állapotban vannak, sérülés nincs, a legjobb magyar válogatott áll majd ki erre a két mérkőzésre