Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott átmenetileg lemondani kényszerül Balogh Zsolt játékáról, miután a Katar elleni mérkőzésen bokasérülést szenvedő átlövő hazautazott a további kezelésekre. 

Kiküldött munkatársunk jelenti Koppenhágából.

A Katar elleni mérkőzésen bokasérülést szenvedett Balogh Zsolt folyamatos kezelés mellett újabb vizsgálaton esett át kedden reggel.

A magyar válogatott egészségügyi stábja, Dr. Erdélyi Gábor orvos és Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta egyeztetett Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitánnyal, valamint a kézilabdázóval, és az a döntés született, hogy Balogh Zsolt kedden visszautazik Magyarországra, gyógykezelése Szegeden folytatódik, Egyiptom és Svédország ellen nem lép pályára.

Balogh Zsolt remekül játszott a vébén, amíg a sérülés közbe nem szólt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A panaszok várható csökkenését követően a játékos a csoportkör után csatlakozhat újra a magyar válogatotthoz a világbajnokságon. A csoportkörben van lehetőségük cserélni a szakvezetőknek, akiknek szerdán reggel 9 óráig kell jelezniük ez irányú szándékukat a nemzetközi szövetség (IHF) felé.

Balogh Zsolt hétfőn, a Katar elleni csoportmérkőzés első félidejének hajrájában sérült meg, amikor egy felugrást követően rosszul fogott talajt, és aláfordult a bokája, minek következtében a külső bokaszalagjai sérültek.