Reggel hazajött fia születésére, este hét gólt lőtt Tunéziának Lékai Máté

LÉKAI Máté
Herning, 2019. január 20. Lékai Máté (j) és a tunéziai Ramzi Madzsdub a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében játszott Magyarország - Tunézia mérkőzésen a dániai Herningben 2019. január 20-án. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az biztos, hogy Lékai Máté soha nem fogja elfelejteni 2019. január 20-át, ugyanis a magyar válogatott egyrészt az ő remek játékának is köszönhetően legyőzte Tunéziát a kézilabda-vébén, de ami még ennél is fontosabb, vasárnap reggel a meccs előtt megszületett kisfia, és ő is ott lehetett.

A magyar válogatott szombaton három góllal kikapott a házigazda dánok ellen a középdöntő első meccsén. Lékai Máté a meccs után hazament a szállodába, majd másnap, azaz vasárnap hajnalban felszállt az első budapesti gépre Billundban, hogy hazasiessen kisfia születésére.

Reggel ugyanis kedvese életet adott első gyermeküknek, Noénak, a válogatott irányítója pedig mindenképp szeretett volna jelen lenni, érthető módon. A csodálatos esemény után azonnal visszarepült Dániába, ahol fantasztikus játékkal, hét góllal segítette Magyarországot a Tunézia ellen 26-21-re megnyert meccsen, őt pedig megválasztották a mérkőzés legjobbjának.

A játékos rendkívül boldogan nyilatkozott a dán TV2-nek:

(forrás: nso)