Norvégia legyőzte Svédországot, nem lehetünk csoportharmadikok a kézivébén

norvég svéd
Norway's Bjarte Myrhol jumps to throw the ball during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Sweden and Norway at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 21, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Norvégia válogatottja három góllal legyőzte Svédország csapat a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének hétfői játéknapján.

Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem végezhet a harmadik helyen a herningi II. csoportban - pedig ebben a cikkünkben részletesen elemeztük a lehetőségeket -, negyedik helyezése szerdán a norvégok elleni találkozón dől el, de Egyiptom hátralévő két meccse is befolyásolhatja.

A csoportok első és második helyezettjei az elődöntőbe jutnak, a harmadikok az ötödik helyért, a negyedikek pedig a hetedik helyért játszanak.

Az előző világbajnokságon ezüstérmes norvégok 14-14 után egy 8-1-es sorozattal már a második félidő elején eldöntötték a meccset. A mezőny legjobbja Magnus Jöndal volt, aki 12 lövésből 11 gólt dobott. Az Európa-bajnoki ezüstérmes svédeknél a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson hat kísérletből ötször talált be.

Az Európa-bajnok spanyolok 10-3-mal kezdték a Brazília elleni meccset a kölni I. csoportban, és végül a vártnál is simábban nyertek. A MOL-Pick Szeged irányítója, Joan Canellas mind az öt lövését gólra váltotta, és a mezőny legjobbjának is őt választották. A Veszprém spanyol válogatott kapusa, Sterbik Árpád ezúttal már nem lépett pályára, mert Rodrigo Corrales térdsérülése nem bizonyult súlyosnak, így visszatérhetett a keretbe a vajdasági születésű 39 éves hálóőr helyére.

Eredmények, középdöntő, 3. játéknap:
I. csoport (Köln):
Spanyolország-Brazília 36-24 (19-13)
II. csoport (Herning):
Norvégia-Svédország 30-27 (17-14)