Fontos rangadót nyert meg a Fradi a női kézi-BL-ben

fradi
Budapest, 2018. október 14. A ferencvárosi Háfra Noémi (k), mellette Henny Ella Reistad (b) és Emilie Hegh Arntzen, a norvég Vipers Kristiansand játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a D csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand mérkőzésen az Érd Arénában 2018. október 14-én. MTI Fotó: Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 35-32-re győzött a német Thüringer HC otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában, vasárnap Nordhausenben.

Az FTC tétmeccsen még soha nem kapott ki a Thüringertől: egy döntetlen mellett hatodszor nyert.

Eredmény,
női Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. forduló, 2. csoport:
Thüringer HC (német) - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-35 (19-19)
a Ferencváros gólszerzői: Pena 14, Márton, Klujber 5-5, Kovacsics 3, Schatzl, Klivinyi, Lukács, Háfra 2-2

A hazaiaktól Anne Hubinger, Alicia Stolle és Triscsuk Krisztina is hiányzott sérülés miatt, és Iveta Luzumova sem volt tökéletes állapotban. A vendégeknél a holland Danick Snelder és a Bobana Klikovac, Djurdjina Malovic montenegrói duó nem léphetett pályára.

A német bajnoki címvédő gyorsabb és pontosabb játékkal kezdte a meccset, a Ferencváros viszont hét perc alatt csupán egyszer talált a hálóba, mert sok helyzetet kihagyott, játékosai többször eladták a labdát. Elek Gábor vezetőedző a 14. percben időt kért, mivel csapatából egyedül a spanyol Nerea Pena teljesített jól, ő viszont már az első félidőben több mint tíz gólt dobott. Csapattársainak a támadásokkal is meggyűlt a bajuk, de elsősorban védekezésben voltak problémáik, ennek ellenére - jó hajrájuknak köszönhetően - a szünet előtt sikerült egyenlíteniük (19-19).

A 39. percben vezetett először az FTC, később már három találattal is jobban állt a házigazdáknál, a védekezése azonban nem javult számottevően, így a hajrá is szorosan alakult. Elek Gábor az 58. percben ismét időt kért, és Márton Gréta gólja, valamint Emily Bölk kihagyott lövése eldöntötte a szokatlanul sok találatot hozó meccset.

A Thüringer HC legeredményesebb játékosa az osztrák Josefine Huber volt kilenc góllal.
A Ferencváros jövő szombaton a címvédő Győri Audi ETO KC-t fogadja Érden.

Szombaton játszották:
Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 36-27 (22-15)
Az állás: 1. Győri Audi ETO KC 10 pont, 2. Vipers Kristiansand (norvég) 6 (144-133), 3. CSM Bucuresti 6 (152-153), 4. Ferencváros 4, 5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3, 6. Thüringer HC 1