Kecskeméti győzelem a férfi röplabda Magyar Kupában

KOVÁCS Zoltán
Érd, 2019. február 16. A kecskeméti Victor Isaias Lopez Sanchez (b), valamint Kovács Zoltán (b2) és Flachner Dániel (j), a Pénzügyőr játékosai a férfi röplabda Magyar Kupa döntőjében játszott Kecskeméti RC - LV Sport Pénzügyőr SE mérkőzésen az Érd Arénában 2019. február 16-án. A Magyar Kupát a Kecskeméti RC nyerte. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Kecskeméti RC nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát, miután a szombati, érdi döntőben 3-1-re legyőzte a Pénzügyőr SE csapatát. A Kecskemét története negyedik kupagyőzelmét aratta, a Pénzügyőr 2017 után másodszor nyert ezüstérmet.

Az első játszmában a Kecskemét kezdett sokkal nyugodtabban, és előnyét folyamatosan növelve könnyedén került előnybe a rengeteget rontó fővárosi együttessel szemben, amely már tízpontos hátrányban is volt.

A második felvonásban sokáig a Jókay Zoltán irányította Pénzügyőr SE vezetett, de a hajrá előtt az alföldiek fordítottak, és ötven perc után közel kerültek a győzelemhez.

A kecskeméti Victor Isaias Lopez Sanchez (b), valamint Kovács Zoltán (b2) és Flachner Dániel (j), a Pénzügyőr játékosai a férfi röplabda Magyar Kupa döntőjében játszott Kecskeméti RC - LV Sport Pénzügyőr SE mérkőzésen az Érd Arénában Forrás: MTI/Illyés Tibor

A harmadik játékrészre nagyot javult a története második kupadöntőjét játszó budapesti csapat játéka. Legjobbja, a feladóátló Kovács Zoltán ebben a játszmában kilenc pontot szerzett.

A negyedik etap hozta a legmagasabb színvonalú és legszorosabb játékot: a hajráig egyik csapat sem tudott két pontnál nagyobb előnyt kialakítani, a kecskemétiek 18-19 után azonban sorozatban öt pontot szereztek, ezzel eldöntötték a találkozót.

A KRC ezt megelőzően 1983-ban, 1988-ban és 2014-ben hódította el a trófeát, míg az elődöntőben a címvédő Kazincbarcikát búcsúztató Pénzügyőr az ezüstéremmel beállította története legjobb eredményét.

Eredmény, döntő: Kecskeméti RC-LV Sport Pénzügyőr SE 3-1 (15, 21, -15, 21)
a 3. helyért: Vegyész RC Kazincbarcika-Fino Kaposvár SE 3-0 (21, 19, 23)