Vágólapra másolva!
Fontos győzelmet aratott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém a Vardar Szkopje otthonában. A hazaiak félidőben még 16-11-re vezettek, innen állt fel Nagy László vezérletével a Telekom Veszprém, és nyert 29-27-re.

Volt miért visszavágni, hiszen a hazai meccsen a macedónok nyerni tudtak Veszprémben, és most is sokáig úgy tűnt, ők örülhetnek a végén.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a magyar együttesnek egy vereség és egy döntetlen mellett ez volt a hatodik győzelme. Korábban a SEHA Ligában is játszottak egymással, ott két siker, három döntetlen és három vereség volt a veszprémiek mérlege.

Nagy László nagyot játszott Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

A vendégcsapatból a balátlövő Jamali Iman és a dán beálló René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt.

A két irányító, a német Christian Dissinger, illetve Lékai Máté góljaival kezdődött a mérkőzés – amit az európai szövetség a hét rangadójának választott –, a 13. percig mindketten négyszer voltak eredményesek. Az egyik oldalon Dejan Milosavljev, a másik kapuban pedig Sterbik Árpád védett egyre jobban, és mivel a veszprémi támadójátékosok számos helyzetet kihagytak, a Vardar a 22. percben három góllal ellépett (11-8).

David Davis vezetőedző – aki korábban a macedón klub férfi és női csapatánál is dolgozott – időt kért, de ezután sem változott a játék képe, a házigazdák egy 7-1-es sorozat végén már 15-9-re vezettek.

A második félidő elején sokkal pontosabban kézilabdáztak a vendégek, egy 6-1-es szériával sikerült egyenlíteniük,

ám ezt követően a Vardar visszavette az irányítást és a vezetést. A hajrában újra a Veszprémnél volt az előny, amit taktikusabb játékának köszönhetően a rendkívül izgalmas utolsó percekben sikerült megtartania, főleg Mikler Roland védéseinek, valamint a rendkívül fontos gólokat lövő Nagy Lászlónak és Petar Nenadicnak köszönhetően.

A magyar csapat – amely története háromszázadik BEK–, illetve BL-meccsét játszotta Szkopjéban – legutóbb november közepén veszített tétmérkőzést, macedóniai sikerével pedig csoportja második helyére lépett előre.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Dissinger volt öt góllal.

A Veszprém jövő vasárnap a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló, A csoport:
Vardar Szkopje (macedón)-Telekom Veszprém 27-29 (16-11)
a Veszprém gólszerzői: Lékai 7, Nagy L. 6, Nenadic 4, Strlek 3, Manaszkov, Marguc, Mackovsek 2-2, Tönnesen, Nilsson, Mahé 1-1

vasárnap játsszák:
B csoport: MOL-Pick Szeged - Motor Zaporizzsja (ukrán) 17.00