Két kapusgóllal nyert a váci kézicsapat a Siófok ellen - videó

Horizontal SUMMER OLYMPIC GAMES HANDBALL BUST JOY SMILING
Brazil's goalkeeper Barbara Arenhart celebrates their victory at the end of the women's preliminaries Group A handball match Brazil vs Romania for the Rio 2016 Olympics Games at the Future Arena in Rio on August 8, 2016. (Photo by Eric FEFERBERG / AFP)
Vágólapra másolva!
A Vác ritkán látható végjáték után, kapusa két találatának köszönhetően egygólos sikert ünnepelhetett a vendég Siófok ellen a női kézilabda NB I szombati játéknapján.

A záró percet még 24-22-es siófoki előnnyel kezdhették meg a felek, ám emberelőnyben egy gólra zárkózott a Vác. Az utolsó 15 másodpercben kockáztatott a Siófok: kétszer is kapusát lehozva vezetett támadást. Ezt kihasználva a Vác brazil kapusa, Barbara Arenhart előbb üres kapura egyenlített, majd – immár egyenlő létszámnál – egy újabb gyenge vendégtámadást kihasználva két másodperccel az összecsapás vége előtt a győzelmet is megszerezte második egész pályás góljával.

„Azért tudtam betalálni a végén, mert a védelem nagyon jól működött előttem” – értékelt az M4 Sportnak a 32 éves világbajnok hálóőr, akit a dudaszó után hősként ünnepeltek társai.

A Vác korábban Siófokon is felülmúlta ellenfelét a bajnokságban, az EHF Kupa selejtezőjében viszont kettős győzelemmel a Balaton-parti együttes ment tovább.

GVM Europe-Vác – Siófok KC 25-24 (13-12)