Visszavonul a pekingi olimpián aranyérmes vízilabdázó

Nagy Viktor; Kis Gábor; Zalánki Gergő; Hárai Balázs; Decker Ádám rio 2016 olimpia vízilabda, magyarország - montenegro
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Decker Ádám, Nagy Viktor, Zalánki Gergő (alul b-j), valamint Kis Gábor (fent b) és Hárai Balázs, a riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Montenegró mérkőzésen a Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 16-án. A magyar válogatott 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel 13-11-re kikapott, így az 5-8. helyért küzdhet. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A szezon végén visszavonul Kis Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, a Szolnok csapatának centere.

A 2008-ban, Pekingben aranyérmes játékos a vlv.hu szaklapnak nyilatkozva jelentette be döntését, melyet elsősorban korával indokolt.

- mondta Kis, aki korábban évekig gerincsérvvel küzdött, ám azon már túl van, így nem egészségi problémák miatt hozta meg a döntést. - "Egy kemény meccs hatását régen már másnap nem éreztem, most előfordul, hogy három napig tart, míg teljesen rendbe jövök."

Kis Gábor szeretne több időt a családjával tölteni Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A 170-szeres válogatott vízilabdázó hozzátette, gondolkodott azon, hogy még egy évig folytassa, klubja is szerette volna, ha játszik még, de decemberben megszületett a kisfia, és ő szeretne a jövőben a lehető legtöbb időt a családjával tölteni.

A olimpiai bajnoki cím mellett a válogatottal világ- és Európa-bajnoki ezüstérmet is nyert, kétszer szerzett Eb-bronzot, továbbá tagja volt a riói olimpián ötödik helyezett gárdának is. Klubszinten hatszor nyert magyar bajnokságot, legnagyobb sikere pedig a Szolnokkal 2017-ben elért Bajnokok Ligája-győzelem volt.