Vágólapra másolva!
Kedves ünnepséggel kezdődött a Magyarország-Jugoszlávia (21-23) barátságos férfikézilabda-mérkőzés: a szövetség főtitkára emléklapot adott Szathmári Jánosnak, aki ezen a mérkőzésen öltötte magára 250. alkalommal a címeres mezt. Az ünneplés utáni perc a gyászé volt: Simon Tiborra emlékeztek a szurkolók.

Magyarország - Jugoszlávia 21-23 (12-11)
Szeged, 1200 néző
vezette: Klucsó, Lekrinszki.
Magyarország: SZATHMÁRI - Berta 3, Mocsai 1, Lendvai 2, Mezei 2, MOHÁCSI 6/3, Németh 2. Csere: Szente (kapus) Bendó 3, Décsi, ROSTA I. 1, Rosta M. 1, Laluska. Szövetségi kapitány: Skaliczki László.
Jugoszlávia: SARICS - Miricki 1, Djordjevics 2, NIKOLICS 3, ANDJELKOVICS 2, Matics 2, Mandics 1. Csere: JOVANOVICS 7/1, Stefanovics 1, Kojics, Matovics, Kapisoda 3, Sztojanovics 1. Szövetségi kapitány: Zorán Zsivkovics.
hétméteres: 5/3 ill. 4/1
kiállítás: 4 ill. 6 perc.

A vendégek kezdtek jobban, az ötödik percig a mieink mentek az eredmény után. Ekkor az ünnepelt kapus megfogta Kapisoda büntetőjét, s Mohácsi vezérletével elhúztunk 7-2-re. Zsivkovics edző ekkor pályára küldte az előző évi BL-győztes Pamplona átlövőjét, Jovanovicsot, s ezzel, valamint a nagyon agresszív nyitott védekezésükkel a félidő végére egy gólosra faragták a hátrányt a jugoszlávok. A jó lövőformát mutató Mohácsinak nem volt méltó társa a jobb oldalon, akár Mocsai, akár Laluska kapott jobblövőben lehetőséget.

A fordulás után Bendó és Rosta István beállásával stabilabb lett a védekezésünk, s a lerohanások után elléptünk 15-12-re. A vendégek szigorítottak a védekezésükön és felőrölték a mieinket. A negyvenedik percben 15-15, a negyvenhetedikben 18-18, de ezután már a vendégeké lett az irányítás. Andjelkovics fantasztikus munkabírásával szinte megközelíthetetlenné tette a jugó kaput, s ha mégis lövésre vállalkozott valamelyik magyar játékos, ott volt a Szintelon csodakapusa, Sarics. A vendégek bemutatták, hogy nem véletlenül tartoznak a világ élmezőnyébe, hisz Perunicsics, Skrbics, Liszicsics, Perics nélkül is megérdemelten nyertek Szegeden. Nekünk sincs okunk azonban elkeseredni, hiszen jól védekeztünk, s ha majd játékra jelentkezik Fazekas, Nagy László, Pásztor és Iváncsik, illetve a sérülten a padon ülő Bartók, akkor sokkal hatékonyabb lesz a támadó játékunk.

Skaliczki László (Magyarország): "Ma nem voltunk olyan frissek, mint tegnap. A védekezés így is tetszett, de a támadásban még van hova fejlődnünk."

Zoran Zsivkovics (Jugoszlávia) "Ma nagyon fegyelmezetten védekeztünk. A két meccs jól szolgálta a felkészülésünket."