Vágólapra másolva!
Hiába lett a csapat második legeredményesebb játékosaként bajnok a dán Viborg együttesével, Borók Rita, a nőikézilabda-válogatott jobbátlövője úgy döntött, két év után visszatér Magyarországra. Csupán egy dolog változott: a célállomás. Debrecenben ugyanis személyes okok miatt nem tartottak igényt a klasszisra, így inkább a Dunaferrt választotta.

Hosszú ideje nyílt titokként kezelte a hírt a hazai kézilabda-társadalom: Borók Rita, az Európa-bajnok nőikézilabda-válogatott játékosa két esztendő után hazatér Dániából. A Vasas már január óta komoly tárgyalásokat folytatott a játékossal, ám a szakosztályban kialakult helyzet miatt a kontraktus nem jött létre. Így Debrecen került szóba, ahol az átlövő korábban szép éveket töltött el, s mivel ott építkezik, nem volt vitás, elsőszámú célpontja a hajdúsági város. A dán Viborggal bajnoki aranyérmet szerző játékos (akinél a csapaton belül több gólt az egész idényben csak Heidi Astrup szerzett) meg is kezdte a tárgyalásokat a DVSC-Valdor gárdájával, de kiderült, személyes okok miatt nem szívesen látják az együttesben.

"Komáromi Ákos, a Loki ügyvezetője január elején felhívta a barátomat, s megkérte, hogy képviseljen engem a tárgyalásokon, melyek rögvest meg is kezdődtek. Komáromi egy alkalommal telefonon velem is beszélt, és február végére gyakorlatilag mindenben, még az anyagi kérdésekben is megállapodtunk, azaz szinte biztosnak tűnt, hogy a cívisvárosban folytatom a pályafutásomat. Ezután sokáig nem keresett senki a Lokitól, s mivel más csapatok is szerettek volna leigazolni - a legjobb magyar csapatok mellett a Hypo is hívott, míg a Viborg plusz kétéves kontraktust kínált -, végre írásba is akartam foglalni a szerződést. Megkerestük tehát az ügyvezetőt, aki márciusban óriási megdöbbenésünkre csak annyit közölt, hogy a továbbiakban nem tárgyalnak, mert nem tartanak rám igényt. Arra hivatkozott Komáromi, hogy Nagy Sándornak, a csapat egyik tulajdonosának 1998-ban nézeteltérése volt a barátommal, aki emiatt nem akarja, hogy visszajöjjek a Lokiba" - nyilatkozta Borók a Hajdú-bihari Naplónak.

Az Európa-bajnok jobbátlövő elmondta, kilencvenkilenc százalék, hogy a Dunaferrbe szerződik. A bajnokcsapat éppen ezen a poszton küzd problémákkal, hiszen az anyaszerepre készülő Radulovics Bojana hiányában csupán a fiatal, húszéves Gráner Beáta az egyetlen bevethető játékos.

Korábban: