Vágólapra másolva!
Nem lesz nagy mozgás a bajnok és Magyar Kupa-győztes Fotex KC Veszprém férfi kézilabdacsapatánál, az viszont biztos, hogy Buday Dániel érkezik, Éles József pedig távozik. Ami nőket illeti, eldőlt, hogy a nyolcszoros BEK-győztes osztrák Hypo Niederösterreich részt vesz a 2003-04-es magyar bajnokság élvonalának alapszakaszában. 

A veszprémi változásokról Hajnal Csaba, a klubot működtető cég ügyvezető elnöke beszélt a Fotex-székházban tartott budapesti sajtótájékoztatón. A 43-szoros válogatott Buday a nagy rivális Pick Szegedet hagyja el a Fotex kedvéért. A Veszprém a következő idényben is szeretné megnyerni a két hazai versengést, s a Bajnokok Ligájában szintén merész álmokat szövöget.

"A BL-t átalakították, így még nehezebb lesz odakerülni a legjobbak közé, hiszen mostantól például három-három spanyol és német csapat is indul. Éppen ezért minden poszton klasszisokra van szükségünk" - mondta Hajnal Csaba. Hozzátette: Éles külföldön, valószínűleg Svájcban, játékos-edzőként folytatja, és a kispadon megszerzendő tapasztalatát később akár Veszprémben is kamatoztathatja.

Az is kérdés még, hogy a sokat sérült Bartók Csaba, illetve az előző idényben a vártnál gyengébben teljesítő két horvát olimpiai és világbajnok, Bozidar Jovic, illetve Slavko Goluza marad-e. Az elmúlt idény a klub történetének harmadik legsikeresebb szakasza volt. Hajnal szerint a még jobb szereplést az akadályozta meg, hogy hét játékos is súlyosan megsérült, és műteni kellett őket. "Ezzel együtt az európai rangsorban az ötödik-hatodik helyen állunk" - fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Fotex immár tíz éve támogatja a klubot, ez alatt kilencszer bajnokságot, nyolcszor MK-t, egyszer pedig KEK-et nyert a csapat, s tavaly BL-döntős volt.

Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke kifejtette: a magyar sport egy része még mindig a Balkánhoz, másik fele pedig Európához tartozik, s a férfi kézisek az utóbbiban nyújtanak évről évre világszínvonalú teljesítményt.

"Sok Hajnal Csabára lenne szüksége a magyar sportnak. A klub annak ellenére tud töretlen sikereket felmutatni, hogy például idén a hazai viszonylatban magasnak számító 307 millió forintból gazdálkodik, de nem hiszem, hogy külföldi riválisainak éves költségvetése egymilliárd alatt lenne" - mondta Várszegi. Hozzátette: a Fotex nem köt hosszú távú szerződéseket, és addig áll a csapat mögött, amíg az hozza a tőle elvárt eredményeket.

Hajnal Csaba kijelentette: a szponzori pénzekkel semmi gond nincs, a klub 148 ilyen jellegű szerződéssel rendelkezik, viszont a televíziós jogdíjak rendszere elfogadhatatlan. "Az előző idényben azért fizettünk hétmillió forintot, hogy tízszer képernyőre kerüljünk. Bízom benne, hogy szeptemberre ez megváltozik, mert a közvetítésekért nekünk kellene pénzt kapnunk! Annak a csatornának, amelyik sugározni szeretné a BL-t, meg kell vennie a jogot az európai szövetséget képviselő cégtől" - fejtette ki Hajnal.