Vágólapra másolva!
A magyar válogatottat a negyedik kalapba sorolták a jövő évi szlovéniai férfi kézilabda Európa-bajnokság pénteki sorsolása előtt. Az utóbbi három év kupaeredményeit figyelembe véve Magyarország a nők és a férfiak mezőnyében is a harmadik helyen áll az EHF-ranglistán.

Elkészítették a 2004-es férfikézilabda-Eb előzetes kiemelését, amelynek során a tizenhat résztvevőt négy négyes kalapba sorolták. A legjobbak közé a két évvel ezelőtti kontinensviadal első négy helyezettje, a címvédő Svédország, Németország, Dánia és Izland került.

A Skaliczki László irányította magyar válogatott a negyedik kalapba kapott besorolást, s a legrosszabb esetben akár bombaerős csoportba is kerülhet, s ellenfele lehet az Európa-bajnok svéd, az olimpiai bajnok orosz és a két évvel ezelőtti vb-harmadik szerb együttes.

A sorsolást június 27-én, pénteken 21 órakor tartják Portorozban. Az Eb-t január 22. és február 1. között négy helyszínen rendezik. A csoportmérkőzéseknek Celje, Koper, Ljubljana és Velenje ad otthont, a középdöntőket Celjében és Ljubljanában bonyolítják, míg a helyosztókra a szlovén fővárosban kerül sor.

A kalapok
1. kalap: Svédország (címvédő), Németország, Dánia, Izland
2. kalap: Oroszország, Franciaország, Spanyolország, Csehország
3. kalap: Szlovénia, Portugália, Szerbia és Montenegró, Ukrajna
4. kalap: Magyarország, Horvátország, Lengyelország, Svájc.