Vágólapra másolva!
Kétéves szerződést kötött a svájci férfikézilabda-bajnokság legutóbbi aranyérmesével, a Pfadi Winterthur együttesével Buday Ferenc. Az 52 éves szakember legutóbb a Dunaferr férfi együttesénél dolgozott.

A zürichi 20 Minuten című napilap információja szerint magyar edzővel vág neki a 2003-2004-es szezonnak a Pfadi Winterthur férfikézilabda-csapata. A nemrég befejeződött szezonban bajnoki aranyérmet és kupaelsőséget szerző svájci együttes korábbi trénere, Goran Perkovac távozott, így a megüresedett helyre Buday Ferenc került.

Az 52 éves szakember korábban már két éven keresztül dolgozott az együttesnél, legutóbb pedig a Dunaferr együttesét irányította. Az újvárosiaktól április 7-én menesztették, miután a csapat kiesett az EHF-kupa elődöntőjében az orosz Dinamo Asztrahány ellen. Érdekesség, hogy a Dunaferr a kupasorozatban éppen a Winterthurt búcsúztatta a negyeddöntőben.

Buday 1979 óta dolgozik edzőként, korábban megfordult az olasz Teramo, Rubiera, illetve Gaeta együttesénél, itthon pedig a Dunaferr mellett a Pick-Szeged és az Orosháza szakmai munkáját irányította. "Úgy vélem, tapasztalatom segítségével jó munkát tudok végezni majd" - nyilatkozta a magyar tréner.

Buday július közepén érkezik majd Svájcba, s augusztusban kezdi meg a munkát a csapattal. A Pfadi célja, hogy négy év után ismét sikeresen szerepeljen a Bajnokok Ligájában, így nagy reményekkel várják a július 15-i kupasorsolást.