Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott remek második félidei játékának köszönhetően legyőzte az olimpiai és Európa-bajnok Dániát a norvégiai Möbelringen-kupa második fordulójában.

Möbelringen-kupa, 2. forduló:
Magyarország - Dánia 29-26 (15-14)
a magyar góldobók:
Kirsner 10, Farkas 7, Radulovics 4, Siti E. 3, Kulcsár 3, Mehlmann 1, Lovász 1
a legjobb dán dobó: Daugaard 9

A nyitó napon az oroszokat minimális különbséggel verő dánok, valamint a házigazda norvégok ellen döntetlent elérő magyarok szombati mérkőzése (ha úgy tetszik, a sydneyi olimpiai döntő visszavágója) óriási csatát hozott.

Az első félidőben egyik csapat sem tudott két gólnál nagyobb különbséggel elhúzni. A védőfalak mindkét oldalon rendre hibáztak - Pálinger is többször került kiszolgáltatott helyzetbe -, s így sok gól esett. A 20. percben 11-9-re vezettek a dánok, de a szünet előtti hajrá remekül sikerült a magyaroknak, és fordítottak!

A folytatásban azután már egyértelműen Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttesének akarata érvényesült. A védekezés egyre jobb volt, a megszerzett labdákból a szélsők pedig nem hibáztak. A játékrész derekán már 5 góllal vezetett a magyar csapat, és ha a végén nem fárad el, akkor még nagyobb lehetett volna a különbség.

Mocsai Lajos: "Remekül védekeztünk, főleg a második félidőben, és ez volt a siker alapja. Támadásban vannak gondjaink, főleg a felállt védőfal ellen, de ha sikerül lerohanni az ellenfelet, akkor nem forog veszélyben a győzelem. Jó úton járunk, de még sok tennivaló akad."

A másik mérkőzésen:
Norvégia - Oroszország 34-26 (16-12)

A vasárnapi program (Drammen):
Magyarország - Oroszország 14.15
Norvégia - Dánia 16.15