Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott fordulatos mérkőzésen háromgólos, 35-32-es vereséget szenvedett a világbajnok Oroszországtól a Tournoi de Paris elnevezésű torna szombati, 2. fordulójában.

felkészülési mérkőzés, Tournoi de Paris, 2. játéknap:
Oroszország - Magyarország 35-32 (17-14)
Párizs, Stade Pierre-de-Coubertin, 2000 néző
vezette: Garcia, Moreno (francia)
gól: Poltorackaja 5/4, Karejeva 5, Ignacsenko 4, Poljenova 4, Szmirnova 4, Romenszkaja 3, Muravjeva 3, Diadecsko 2, Dolgih 2, Kurepta 2, Sipilova 1, illetve Radulovics 11/2, Görbicz 4/2, Siti E. 4, Kirsner 4, Pigniczki 3, Lovász 2, Szrnka 2, Kulcsár 1, Mehlmann 1.

A pénteki bravúros győzelem után a Tournoi de Paris elnevezésű nőikézilabda-torna második napján Oroszország ellen lépett pályára a magyar válogatott. A franciák elleni 30-27-es siker után a tudósítások főleg a kiváló támadójátékot, valamint Sugár és Sirina kapusteljesítményét emelték ki, hozzátéve, a csapat uralta a játékot az egész mérkőzésen.

A szombati ellenfél a világbajnoki cím védője, Oroszország volt, amely ellen a csapat örökmérlege (nem számítva a Szovjetunió idejéből a hatalmas keleti fölényt) négy győzelem, három döntetlen és kilenc vereség. A két gárda legutóbb november 9-én találkozott egymással, akkor a norvégiai Möbelringen-kupán az oroszok 31-30-ra nyertek.

Az első kör két győztese nagy iramban kezdte a mérkőzést, a védelmek nem igazán remekeltek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a világbajnok negyedóra után 11-9-re elhúzott, viszont a magyarok - sorozatban lőtt három góllal - a 21. percben fordítottak a 100. válogatott találkozóján szereplő Pigniczki révén. A szünet előtti hajrá azonban újra az oroszoknak sikerült jobban, Radulovics még büntetőt is hibázott.

A második játékrész elején már hat gól volt a különbség (20-14), de egy szenzációs sorozattal a 43. percben már a magyarok vezettek (24-23)! A lendület a folytatásban is megmaradt, Szrnka fontos gólokat lőtt, és 29-26-ra alakította az állást. Az oroszok azonban nem adták fel, harcmodort váltottak - ez nem feküdt a magyaroknak - és fokozatosan ledolgozták hátrányukat.

Az izgalmas, fordulatokban bővelkedő csata az utolsó három percben dőlt el a világbajnok javára, Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese a meccsnek ebben a szakaszában két százszázalékos ziccert is elhibázott.

"Változatos mérkőzést játszottunk a hatalmas termetű oroszok ellen. Közel álltunk a sikerhez, azonban még több rizikót kellett volna vállalnunk. A végjátékban kevesebbet hibázó csapat nyert. Időben jött ez a kudarc, mert feltérképezhető, mit kell még javítani" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

További eredmény:
Franciaország-Angola 34-20

Az állás:
1. Oroszország 4 pont
2. Franciaország 2 (61-50)
3. Magyarország 2 (62-62)
4. Angola 0

A vasárnapi program:
Magyarország - Angola 14 ó
Franciaország - Oroszország 16