Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott simán legyőzte az Afrika-bajnok Angolát a párizsi négyes torna utolsó fordulójában, a címvédő Mocsai-csapat a második helyen végzett. A francia válogatott megverte a világbajnok orosz együttest, s ezzel megnyerte a tornát.

3. forduló:
Magyarország - Angola 36-18 (14-10)

Kirsner és Kulcsár kisebb lábsérülése miatt vasárnap kimaradt a csapatból, de biztos, hogy a csütörtöktől szombatig tartó budapesti AstraZeneca-kupára mindketten felépülnek. A gyors és kemény angolaiak húsz percig jól tartották magukat, azonban a szünet előtti hajrában, 9-8 után sikerült elhúznia az esélyesebb magyaroknak. Innentől kezdve aztán már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbségű győzelmet arat Mocsai Lajos minden csapategységében jobb együttese.

A második félidőben szinte valamennyi támadás góllal zárult, míg a fokozatosan elkedvetlenedő afrikaiak alig veszélyeztették Sugár kapuját. Angola pont nélkül utolsó lett.

Az utolsó mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a francia válogatott a világbajnok orosz együttes felett, ezzel megnyerte a párizsi négyes tornát. A címvédő magyarok így végül a második helyen végeztek.

Eredmény:
Franciaország - Oroszország 22-17 (10-10)

A torna végeredménye:
1. Franciaország 4 pont
2. Magyarország 4
3. Oroszország 4
4. Angola 0.

Az első három csapat sorrendjét az egymás elleni eredmények, illetve az azokon kialakult gólkülönbségek határozták meg. A magyar válogatott pénteken 30-27-re verte a házigazdákat, míg szombaton 35-32-re kikapott a világbajnok oroszoktól.