Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda NB I szerdai rangadóján a Fotex KC Veszprém simán legyőzte a vendég Pick Szegedet, és így öt fordulóval a zárás előtt már öt pont az előnye az üldözőkkel szemben.

Rájátszás, 1-6. helyért:
Fotex KC Veszprém - Pick Szeged 36-27 (18-14)
gól:
Dzomba 9, Perez 7, Lazarov 6, Buday 5, Pásztor, Zsigmond 3-3, Iváncsik 2, Gál 1, illetve Laluska, Eklemovic 5-5, Mezei, Ilyés, Vadkerti, Noris 3-3, Bajusz, Berta 2-2, Matic 1

Rövid ideig vezetett a Szeged, majd a sérvműtét előtt álló Matic megsérült. Közben a hazaiaknál kicsit feljavult Sterbik, több lövést hárított, így fordult a kocka. A védelmek eleinte nem igazán látták el jól alapfeladatukat, potyogtak a gólok, s közben egyik csapat sem tudott elhúzni. A hazaiaknál a támadósor minden tagja - kivéve a beállóst - kivette részét a gólgyártásból, a Tisza-partiaknál pedig főleg Laluska jelentett veszélyt.

Fej-fej mellett haladt a két gárda, majd a sok találat miatt kapusokat cseréltek az edzők, később Sterbik visszaállt, és megfogott három Oláh büntetőt. A Fotex 11-11 után sorozatban háromszor volt eredményes. Majd következett Mezei kiállítása, ezzel a lehetőséggel is élt a hazai együttes, és egy csapásra megnyugtató előnyre tett szert (16-11). A Szeged nyolc percig gólképtelen volt.

A második félidőt két Lazarov-találat vezette be, és ez további lendületet adott a Fotexnek (35. perc: 22-15). Megroppant a Szeged, nem tudta tartani a hazaiak által diktált iramot. A különbség még hazai emberhátrányban is nőtt (27-18). Eldőlt a csata, az utolsó negyedórában a Veszprém a közönség kiszolgálására törekedett, ez sikerült is, főleg a szezon végén távozó Dzomba révén. Ha a Fotex a hátralévő öt fordulóban nem szenved vereséget "kiscsapatok" ellen, akkor megnyeri a bajnokságot.

További eredmények:
Dunaferr SE - Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév 34-24 (17-12)
Tatabánya Carbonex KC - Nyíregyháza AB-VILL KC 32-25 (14-13)