Vágólapra másolva!
Az olimpiai kézilabdatorna miatt nem lehetett teljes a Ciudad Real és a Portland San Antonio kerete sem, a két spanyol szupercsapat mégis megkezdte a felkészülést a 2004-2005-ös szezonra. Amíg a Cuidad olyan sztárokat szerzett meg a nyár folyamán, mint a veszprémi Sterbik vagy Dzomba, addig a pamplonai gárda nyolc sztárt szerződtetett. A cél mindenhol ugyanaz: megnyerni minden megnyerhetőt.

Kissé szűkösen ugyan, de megkezdte a felkészülést a Ciudad Real férfikézilabda-csapata, amelynek vezetőedzője, Juan de Dios Román mindössze hat játékossal vágott neki a 2004-2005-ös idény első edzéseinek. Az ok egyszerű: a világklasszisok egész sorát felvonultató együttes kilenc kézilabdázója nemzeti csapatával éppen az olimpiára készül.

Nem lehetett ott az első tréningen a Fotex KC Veszprémtől szerződtetett két újonc, Sterbik Árpád és Mirza Dzomba sem, de többek között hiányzott Jonas Callman, Mariano Ortega és Klaus Jakobsen is.

A klub idei tervei igazi kihívást jelentenek a szakvezetésnek és a játékosoknak, a klub ugyanis triplázni szeretne, azaz a bajnoki és kupasiker mellett a Bajnokok Ligájában is nyerni akar. A keret teljesen kialakult, a két világklasszis kapus Hombrados és Sterbik mellett Samuel Trives, Callman, Dzomba, Dusebajev, Jakobsen, Prieto, Urios, Dinart, Pajovic, Ortega, Stefansson, Zaky és Entrerríos áll Juan de Dios Román rendelkezésére.

A csapat első hivatalos bemutató-mérkőzését szeptember 8-án, a Sporting Lisboa ellen játssza.

Hétfő óta együtt készül a Portland San Antonio együttese is, amely két hónapos szünet után nyolc új kézilabdázóval állhatott tréningbe. Zupo Equísoain mester azonban hasonló problémákkal küzd, mint kollégája, tanítványainak többsége válogatott kötelezettségeinek tesz eleget.

A keret átalakult jócskán az elmúlt szezonhoz képest, olyan sztárok távoztak, mint Oleg Kiszeljov, Mihail Jakimovics, Nedjo Jovanovic, Alberto Urdiales, Dirk Beuchler és Sven Lakenmacher.

Érkezett viszont a világ legjobbjának választott horvát Ivano Balic, a dán Kasper Hvidt és Lars Jörgensen, a szlovén Zoran Lubej, a portugál Ricardo Andorinho, illetve a spanyol David Rodriguez Carvajal, Eduardo Gurbindo, Demetrio Lozano trió - utóbbi a német THW Kiel együttesétől tért haza.

"Új csapatunk van, sok új arccal, ezek a játékosok motiváltan érkeznek hozzánk, s ez jót tehet a többi játékosnak is. Minden színtéren, ahol elindulunk az első helyet szeretnénk megszerezni" - jelentette ki Zupo Equísoain.

A Portland augusztusban, Dániában túrázik majd, 15-én megmérkőzik a Koldinggal, majd összecsap a német bajnok SG Flensburg-Handewitt-tel is, az utolsó mérkőzésen, 19-én pedig a dán GOG Gudme lesz az ellenfél.