Vágólapra másolva!
Kilenc nappal a nőikézilabda-Eb nyitánya előtt lemondta a válogatottságot Farkas Ágnes, az Aalborg játékosa. A keretből ismét kimaradt Sugár Tímea, míg a keret utolsó helyére Kirsner Erika, Pálffy Zsuzsanna, valamint Szűcs Gabriella pályázik.

Hivatalosan sajtótájékoztató keretén belül jelentette volna be Kiss Szilárd a nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 16-os keretét, amellyel megkezdi az Európa-bajnoki menetelését december 9-én. Helyzetén azonban könnyített Farkas Ágnes, aki bejelentette, nem kíván a nemzeti csapatban szerepelni.

"Nem tudtam lépést tartani a fiatalokkal, egészségügyi okok miatt úgy döntöttem, nem vállalom a szereplést. Döntésemet nem rövid idő alatt hoztam meg, hanem hosszú folyamat eredményeként. Nem kell egyetérteni döntésemmel, csak arra kérem a közvéleményt, fogadja el" - mondta a kiváló játékos.

Farkas Ágnes - aki jelenleg a dániai Aalborg játékosa - 1993. október 16-án, egy Lengyelország elleni összecsapáson mutatkozott be a válogatottban, összesen 206 alkalommal öltötte magára a nemzeti mezt, s 944 gólt szerzett.

A válogatottal olimpiai ezüstérmet (2000), világbajnoki második helyet (1995, 2003), Eb-bronzérmet (1998) és Európai-bajnoki aranyat is szerzett (2000). Pályafutása során öt magyar bajnoki címet és hat magyar Kupa-elsőséget szerzett, kétszer volt horvát bajnok, kétszer horvát kupagyőztes, s nyert német kupát is.

A keretből az olimpiát követően ismét kimaradt Sugár Tímea, a Cornexi kapusa, míg a keret 16. játékosát pénteken este nevezi meg Kiss Szilárd szövetségi kapitány. A helyre az olimpián (is) járt Kirsner Erika és Pálffy Zsuzsanna, valamint Szűcs Gabriella pályázik

Rossz hír, hogy a jövő héten mégsem csatlakozhat a válogatotthoz Mörtel Renáta, a Győri Graboplast ETO fiatal átlövője ugyanis a szerdai, Cornexi elleni edzőmeccs 23. percében megsérült, a hírek szerint bokaszalag-szakadást szenvedett.

A csapat csütörtökön és pénteken Románia ellen lép pályára a Főnix-csarnokban, a csütörtöki mérkőzést a Sport2 17.45-kor élőben-, a Sport1 23.00-kor felvételről közvetíti. Jegyek elővételben 800-1500 forintért kaphatók a helyszínen és a debreceni Tourinform-irodában.

a 15 fős keret
kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC) mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr), Radulovics Bojana (Dunaferr), Mehlmann Ibolya (Győr), Ferling Bernadett (Dunaferr), Görbicz Anita (Győr), Siti Eszter (FC Köbenhavn), Kulcsár Anita (Dunaferr), Bohus Bea (Dunaferr), Kindl Gabriella (Dunaferr), Tóth Tímea (Ferencváros), Nagy Ivett (Dunaferr), Pigniczki Krisztina (Dunaferr)