Vágólapra másolva!
A Tatabánya magabiztos, tizenegygólos győzelmet aratott hazai pályán a fehérorosz ASK Minszk ellen az EHF-kupa 2. fordulójának első mérkőzésén. Az első félidei látványos játék a második játékrészben néha kissé indiszponálttá változott, de a fölényes győzelemnek így is elégnek kell lennie a visszavágóra, azt ugyanis szombaton szintén Tatabányán játsszák.

A hazaiak az első tíz percben nem tudtak kétgólosnál nagyobb előnyre szert tenni az alacsonyabb, gyengébb és jóval képzetlenebb minszkiekkel szemben. Aztán beindultak a tatabányai lerohanások, átlövések, és pillanatok alatt meggyőzővé vált a különbség.

Ebben a periódusban különösen Mohácsi és a trükkös találatokat szerző Iváncsik Tamás jeleskedett. A fordulás után a magyar gárda indiszponáltan kezdett, öt percig érintetlen maradt a fehérorosz háló. Füzesi Ferenc vezetőedző időt is kért, hogy rendet rakjon a fejekben.

Ez sikerült, a folytatásban - bár a vendégek a vártnál jobban bírták az iramot - már a Tatabánya dominált. A megsemmisítő vereséget csak azért kerülte el a Minszk, mert kapusuk, Zhuk remek teljesítményt nyújtott a kapuban, pedig Kuzma az 52. percben úgy fejbelőtte, hogy többperces ápolásra szorult.

A 33-22 gyakorlatilag a 3. fordulót jelenti a Tatabányának, hiszen a fehéroroszok feladták a pályaválasztói jogot a visszavágóra, így Mohácsiék a szombati visszavágón is otthon lépnek pályára.

Füzesi Ferenc vezetőedző: "Elégedett vagyok a győzelemmel. A második félidőben kicsit könnyelműen játszottunk, de a fiúk idejében észbekaptak, így szerintem nem fenyegeti veszély a továbbjutásunkat."

férfi EHF-kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Tatabánya Carbonex - SKA Minszk 33-22 (19-11)
Tatabánya, 400 néző
v.: Mikucionis, Zvironas (litván)
A Tatabánya gólszerzői: Mohácsi (9/1), Iváncsik T. (5), Doros (4), Szögi (5), Rosta (1), Kiss I.(3), Szotyori (3), Kuzma (1), Pavlovics (2)
büntetők: 2/1, illetve 2/1
kiállítások: 2 perc, illetve 0 perc

(MobilPress)