Vágólapra másolva!
A női kézilabda EHF-kupában a Ferencváros az ukrán Motor Zaporizzsjával, a Debrecen a horvát Podravka Koprivnicával, a KEK-ben pedig a Győri Graboplast ETO KC a norvég Larvikkal találkozik az elődöntőben. A keddi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy az FTC és a Győr otthon, a DVSC pedig idegenben kezd. Az első mérkőzéseket április 15-én vagy 16-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

A fővárosi gárda ügyvezetője, Maglódi Lajos és a győriek vezetője, Vanyus Attila nem örült a sorsolásnak. "Ezt szerettük volna elkerülni. A Zaporizzsja nagyon erős csapat, és otthon kellemetlen légkörben játszik. Szerencsére egyre jobb formában vagyunk, ezért úgy érezzük, van esély a döntőbe jutásra. Remélem, akárcsak tavaly, most is magyar finálé lesz" - mondta Maglódi.

Ahhoz, hogy a vágy valóra váljon, a Debrecennek le kell győznie az előző körben a címvédő Cornexi-Alcoa-HSB Holdingot kettős győzelemmel búcsúztató Koprivnicát. Bíró Imre, a DVSC vezetőedzője elmondta: "Szerintem a Koprivnica az első, székesfehérvári találkozón játszott legjobb tudása szerint, otthon pedig kicsit kényelmes volt. Riválisunk évek óta ott van az elitben, mi pedig szép fokozatosan jövünk felfelé. Ha mindenki a maximumot nyújtja, akkor tíz év után megint döntősök lehetünk."

Az előző idényben a Győr a Cornexivel csatázott az EHF-kupa döntőjében (és kikapott), az ETO most a KEK-ben vitézkedik, mert a Bajnokok Ligájából csoportharmadikként ide sorolták át.

Vanyus Attila úgy véli, hogy a KEK-ben a Győr-Larvik meccs előrehozott döntő. "A norvégok otthon szenzációsan játszanak, ráadásul az előző fordulóban idegenben is nyertek. Bízom benne, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és egyáltalán nem bánom, hogy mi kezdünk otthon."