Vágólapra másolva!
A bajnoki ezüstérmes Mizo-Pécsi VSK egy csoportba került a címvédő francia Valenciennes-nel - derült ki a nőikosárlabda-Euroliga keddi, müncheni sorsolásán.

"Évről évre erősebb az Euroliga mezőnye" - állapította meg Rátgéber László, a MiZo-Pécsi VSK vezetőedzője a sorsolás után. "Az még kérdéses, hogy az ellenfeleink milyen összeállításban játszank majd ellenünk, de az biztosnak látszik, hogy mindegyikük megerősödött. Még az orosz Jekatyerinburg is, nem is akármilyen játékosokkal, hiszen megszerezte két jónevű WNBA-kosarast, Baranovát és az amerikai Miltont."

A helyszínről, a Kempinski Hotel Airportból Rózsa Gábor szakosztály-igazgató azt jelentette, hogy éppen most folynak az időpontegyeztetések a csoportok tagjai között. "Azzal, hogy nincs ukrán és török csapat, az utóbbi évek legerősebb mezőnye jött össze. Nem tudtunk volna gyenge csoportba kerülni, de mindenesetre megpróbálunk helytállni."

A PVSK honlapjahttp://www.pvskbasketball.hu/A GYSEV honlapjahttp://www.gysevringa.comA GYSEV-Pécs párharc a Barca-Realhoz hasonlít/sport/csapat/kosarlabda/20020603farkas.html

A pécsiek itthon maradt vezetői most a csoportellenfelek honlapjait bújják, és így próbálnak a legfrissebb hírekhez hozzájutni. Az viszont már korábban eljutott hozzájuk, hogy a Wuppertalba visszatér a sokszoros német válogatott Askamp, a Brno pedig az ex-soproni szlovák Zirkovával erősödött.

A GYSEV-Ringa a B csoportban a Gdynia, a Bourges, a Parma, a Schio, a Ruzomberok, a Valencia és a Vilnius ellen küzdhet a továbbjutásért. A csapat helyszínen tartózkodó ügyvezető-igazgatója, Török Zoltán a soproni együttes honlapján így értékelte a sorsolást: "Nehéznek érzem, de korai lenne már most siránkozni. Egy biztos: fantasztikus meccseket láthat a soproni közönség. Annak is örülök, hogy szurkolóink minimum három idegenbeli mérkőzésünkün is nagy számban biztathatnak bennünket. Izgalmas szezonnak nézünk elébe."

A csoportmérkőzések után az első négy-négy csapat két győzelemig tartó keresztbejátszással dönti el, hogy melyikük jut a négyes döntőbe, a szezon október 31-én kezdődik.

A csoport:
PVSK, US Valenciennes Olympic (francia, címvédő), Tarbes Gespe Bigorre (francia), MTK Polfa Pabianice (lengyel), BK Gambrinus Brno (cseh), BTV Wuppertal Wings (német), Societa Ginnastica Comense 1872 (olasz), UGMK Jekatyerinburg (orosz).

B csoport:
GYSEV-Ringa, Lietuvos Telekomas Vilnius (litván), CJM Bourges Basket (francia), Lavezzini Basket Parma (olasz), Pallacanestro Familia Schio (olasz), ROS Casares Godella Valencia (spanyol), SCP Basketbal Ruzomberok (szlovák), Basketball Investments SSA Gdynia (lengyel).

Horváth László