Vágólapra másolva!
Nem hozható rendbe konzervatív módszerrel Dávid Kornél gerincsérve. A spanyol Tau Cerámica magyar center-bedobója két hete sérült meg csapata egyik edzésén, és az már akkor nyilvánvalóvá vált, hogy az idei playoffban nem léphet pályára. Szerdán eldőlt: műtétre van szükség, melyet jövő kedden hajtanak végre Vitoriában.

Dávid gerincét porckorongsérv gyötri, ami azt jelenti, hogy egy hirtelen mozdulat következtében két csigolya között kitüremkedett az ideg, és ez óriási fájdalmakat okoz.

"Fizioterápiával és gyógyszeres kezeléssel próbálkoztunk, de kiderült, csak a műtét segít. Csapatorvosunk, doktor Imanol Vega végzi el a beavatkozást jövő kedden, a Policlínica San José nevű városi kórházban. Két héttel később elkezdhetem a rehabilitációt - úszás, könnyed mozgás -, a teljes gyógyulási idő két hónap. Ha minden jól megy, a szeptemberi Eb-középdöntőre teljes értékű játékos lehetek. Ami klubomat, a Tau Cerámicát illeti, most kezdődtek el a szerződéshosszabbítási tárgyalások, nem tudom, mi lesz velem" - mondta Dávid telefonon az [origo]-nak.

Eközben a Tau szerdán este harmadszor is legyőzte a spanyol bajnoki playoff első körében a DKV Joventut Badalona együttesét (99-76), és 3-0-lal bejutott a legjobb négy közé, ahol az Estudiantes vagy a Real Madrid lesz az ellenfele.

Ch. Gáll András