Vágólapra másolva!
Szerdán játsszák a nőikosárlabda-Euroliga negyeddöntőjében zajló magyar-litván párharc harmadik, egyben utolsó mérkőzését Pécsett, ahol a Vilnius legyőzésével a bajnok MiZo kiharcolhatja sorozatban harmadik Final Fourját.

A pécsi klub honlapja által az év meccsének titulált összecsapáson jó ómen lehet, hogy a litván elitalakulat a múlt keddi első felvonásban - főleg Vajda 16 pontja révén - 79-66-ra kikapott. A Vilnius három nappal később élt a hazai pálya előnyével, és az amerikai "dobógép", Douglas vezérletével 79-70-re legyűrte a Rátgéber-együttest.

"Felkészülésünk nem alakult zökkenőmentesen, ugyanis vasárnap a sportcsarnokban táncverseny volt, amelynek következtében este fél 7 helyett csak 8 óra körül tudtunk bemenni a parkettre, addig dübörgő zenében videóztunk" - mesélte Fűzy Ákos másodedző.

A csapat összetételében csak az jelent gondot, hogy a térdsérüléssel küszködő orosz Liszina vagy a nemrég érkezett brazil Geisa szerepeljen-e centerposzton.

A szerdán 18 órakor kezdődő pécsi találkozó iránti óriási érdeklődést jelzi, hogy - amint Koronics András technikai vezető elmondta - minden eddiginél gyorsabban fogynak a jegyek, így várhatóan színültig telt csarnokban kerül sor a nagy csatára.

Ami a többi párharcot illeti, a címvédő orosz Szamara és az MKB-Euroleasing Sopront búcsúztató francia Valenciennes már bejutott a március 31-től április 2-ig tartó négyes döntőbe, a negyedik versengésben a francia Bourges és a cseh Brno küzd még.