Vágólapra másolva!
Bejutott a fukuokai vb döntőjébe az Európa-bajnok magyar nőivízilabda-válogatott, miután a csütörtöki elődöntőben ugyanúgy egygólos győzelmet aratott Kanada ellen, mint a múlt szerdai nyitó csoportmeccsen (5-4). Az aranymeccsen pénteken Olaszország az ellenfél.

női vízilabda, elődöntő:
Magyarország-Kanada 4-3 (1-1, 1-1, 0-1, 2-0)
vezette: Keman (Holland-Antillák), Rajevic (Jugoszlávia)
A magyar csapat összeállítása: Sós - Stieber, Rédei, Drávucz,
Szremkó, Pelle, Valkay Á., csere: Sipos, Primász, Tiba, Valkay E.
góldobók: Primász 2, Rédei, Tiba 1-1, ill. Dow, Gardiner, Dionne 1-1
emberelőny: 7/3, ill. 6/1
négyméteres: 0, ill. 1/0

Két látványos akciógól (Dow 8 m-ről talált a jobb felső sarokba, Rédei szépen ejtett), s egy-egy kimaradt emberelőny vezette be a mérkőzést (1-1). A folytatásban is hasonlóan kiegyenlített volt a játék, sok helyzettel és lövéssel, de kevés góllal, mert jól védtek a kapusok (2-2).

A harmadik játékrészben Dionne a kanadaiaknak szerzett vezetést (2-3), s ezt nem sikerült kiegyenlíteni, mert elhibázott Faragó Tamás csapata egy újabb létszámfölényt.

A hajrá egyértelmű magyar fölényt hozott. Primász kétszer is eredményes volt emberelőnyben (4-3), közben Sós hárította Begin 4 m-esét. Már nem változott az eredmény, függetlenül attól, hogy mindkét csapat szerezhetett volna még gólt.

A magyar válogatott taktikusan, a hajrában kimondottan jól játszott és megérdemelten győzött. Egy hónappal és négy nappal azután, hogy Budapesten megnyerte az Európa-bajnokságot, most megint egy nagy lehetőség, a világelsőség megszerzésének kapujába érkezett.

Ismétlődik a pólótörténelem, mert a pénteki fináléban (magyar idő szerint 9.15 órakor) - ugyanúgy, mint az Eb-n - az olasz csapat lesz az ellenfél.

Ajánlat:

Fukuoka 2001