Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően gólzáporos diadalt aratott Kína legjobbjai felett a magyar férfivízilabda-válogatott a négycsapatos Unicum-kupa keddi nyitónapján a Margitszigeten.

Unicum-kupa, 1. forduló:
Magyarország - Kína 12-2 (3-0, 3-1, 3-1, 3-0)
a magyar gólszerzők:
Vindisch, Madaras, Steinmetz Á., Kiss G., Biros 2-2, Kásás, Bárány 1-1

Az idén tizedik alkalommal kiírt, körmérkőzéses nemzetközi torna keddi matinés programjában vízbe szálló két együttes összecsapásának végkimenetelét eleve meghatározta a múlt heti spanyolországi meccs, a portugaletei Világliga-selejtezőn is összekerült válogattak csatáját Kemény Dénes csapata valóságos KO-val, 23-1-re nyerte.

A 2008-as olimpia házigazdájának vízilabdás képviselői első találatukat a második negyedben szerezték, addig azonban négy hazai találatot láthatott a javarészt az iskolai vakációjukat most megkezdő nebulók alkotta közönség, amely a friss csapatkapitány, Kásás Tamás vezérelte alakulatnak minden látványosabb megmozdulását nagy ovációval fogadta.

Maga Kásás járt elöl jó példával, amikor az első hét percben látványos mozdulattal juttatta a kínai kapuba a labdát. Aztán pedig sorjáztak, ha nem is számolatlanul, de meglehetősen szapora ritmusban a magyar gólok. A parádéba még az is belefért, hogy olykor könnyelmű megoldást választottak a játékosok.

A vége újabb kiütésszerű győzelem lett, de az értékméréshez alapul nem a kínai együttes, hanem az esti rivális, az orosz válogatott elleni produkció szolgál.

Az Unicum-kupa másik délelőtti meccsén:
Oroszország - Kanada 11-1 (3-1, 2-0, 3-0, 3-0)