Vágólapra másolva!
A vártnál is nagyobb fölénnyel nyerte bemutatkozó mérkőzését az Eger férficsapata a vízilabda LEN-kupa olaszországi selejtezőcsoportjában, 17-5-re verve a görög NC Patrasz csapatát. Görögveréssel kezdett a Ferencváros is: a zöld-fehérek az újvidéki selejtezőcsoportban a Panioniosz együttesét győzték le két góllal.

Férfi vízilabda LEN Kupa, 1. selejtezőkör, C csoport:
Brendon-Fenstherm - ZF-Eger - NC Patrasz (görög) 17-5 (2-1, 5-2, 4-2, 6-0)
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Medvescak Zagreb (horvát) 13-4 (6-0, 2-1, 2-1, 3-2)

A hétcsapatos csoportban, ahonnan az első négy jut tovább a selejtező második körébe, szerdai pihenőnapját letudván csütörtök délelőtt szállt először vízbe Gerendás György együttese. Az Eger csak az első negyedben "fogadta el" a görögök védekezését, utána viszont jószerével kedvük szerint lőtték góljaikat a bresciai medencében a hevesiek, akik a negyedik negyedre teljesen felőrölték riválisuk ellenállását. A legeredményesebb az egyik friss szerzemény, a balkezes Császár György volt, aki négyszer is bevette a patraszi gárda kapuját.

Az egriek következő meccsüket a horvát Medvescak Zagreb ellen játszották, s ismét magabiztos győzelmet arattak, ezúttal 13-4-re győztek.

A csoport:
Betonút-FTC - Panioniosz (görög) 11-9 (2-5, 4-1, 3-2, 2-1)
Betonút-FTC - Yüzme Istanbul (török) 18-5 (2-2, 5-1, 7-0, 4-2)

A csütörtöki matinés mérkőzés nagyon rosszul indult a Ferencváros szempontjából, hiszen az első nyolc percben háromgólos hátrányra tett szert a magyar csapat. A folytatásban aztán előbb ledolgozta a "mínuszokat", majd - elsősorban a 3 találatig jutó Weszelovszky László irányításával - megfordította az állást, s végül két góllal nyert a patinás görög gárda ellen.

Az FTC második csoportmeccsét este a török Yüzme Istanbul ellen vívta, ezen 18-5-re diadalmaskodtak a zöldek. Álmos kezdést követően a további három negyedet az erőviszonyoknak megfelelő módon uralta az FTC, amelyből hárman - Létay Krisztián, Binder Szabolcs, Monostori Attila - egyformán háromszor voltak eredményesek.

Az FTC pénteki csoportellenfele a spanyol CN Mataro lesz (21.00).